De zoektocht van een jong stel naar een woning…         0

De zoektocht van een jong stel naar een woning

De huizenmarkt staat op zijn kop, waar je in 2009 een huis aan de straat stenen niet kwijt raakte is er nu een tekort aan huizen op de huizenmarkt. Als starters op de markt moet je het opnemen tegen grote vastgoedjongens welke de huizen vaak opknappen en voor een hoog bedrag verhuren. Ook de overheid kan niet op tegen de grote vraag naar woningen en is samen met veel gemeenten opzoek naar stukken grond waar hele wijken gebouwd kunnen worden, hier heb jij ook niets aan je zoekt immers nu een woning. Als jong stel gooi je al snel de handdoek in de ring, dat is natuurlijk niet nodig; Wij geven je de tips in jouw zoektocht!

Huur een huis

Totdat er weer genoeg aanbod is kan je altijd een huis huren. Doe dit dan niet bij een particulier met rare praktijken maar kijk bij grote woningaanbieders zodat je zeker weet dat je goed zit. Voor wat betreft de huurmarkt is er relatief gezien voldoende aanbod. Daarnaast kan je vaak ook binnen de randstad voor een fatsoenlijke prijs een woonruimte huren. Google bijvoorbeeld eens op “Huis huren Rotterdam” voor een mooi aanbod van betaalbare huurwoningen. Je kan op deze wijze al een mooie inboedel bij elkaar sparen welke je in je koophuis ook een mooi plekje kan geven.

Knap zelf een huis op

Toch een huis kopen? Kijk dan naar een huis wat aan een flinke opknapbeurt toe is, bijvoorbeeld een huis waar een oud vrouwtje in heeft gewoond. Vaak vinden vastgoedmagnaten deze huizen minder interessant, omdat het lang duurt voordat het huis geld oplevert. Je kan al je fantasie kwijt in een opknap huis, maak een goed plan hoe jij het huis wilt hebben. Je kan zelf lekker aan de slag gaan of het laten doen door een specialist. De kosten die je bespaart op het aanschaffen van instap klaar huis kan je gebruiken om het huis op te knappen en het echt jouw plek te maken.

Koop een huis buiten de randstad

Toch nu willen kopen en ook geen behoefte aan een huis wat een opknapbeurt nodig heeft? Koop dan een huis buiten de randstad. Deze huizen zijn vaak een stuk goedkoper dan de huizen in de randstad en er is ook meer aanbod. Daarnaast zijn vastgoedmagnaten niet erg geïnteresseerd in woningen buiten de randstad aangezien de vraag ook minder is. Al met al een goede optie voor een eerste koophuis voor een jong stel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline