De zomer is in aantocht, tijd om te tuinieren! 0

De zomer is in aantocht, tijd om te tuinieren!

De hoveniers zijn er maar druk mee. Iedereen wilt zijn voor- en achtertuin opgeknapt hebben voor de zomer. Het is een hele klus om een hovenier in te huren. Vaak kom je al op een wachtlijst terecht. Toch kun je ook zelf al veel doen in de tuin waardoor je niet hoeft te wachten.

Een overkapping in jouw tuin

Tegenwoordig heb je ontzettend veel bedrijven die kant-en-klare overkapping bouwpakketten verkopen. Je krijgt dan letterlijk alle materialen. Denk aan de balken, schroeven, polycarbonaat platen, profielen en uitgebreide handleidingen. Het bespaart je al snel honderden euro’s om een overkapping zelf te bouwen. Zorg wel dat je voldoende gereedschap hebt. Je dient vaak zelf nog de palen op maat te maken, te boren en gat in de grond te maken voor betonpoeren. Je hebt dus in ieder geval een schop nodig, een boormachine, meetlint, waterpas en een winkelhaak.

Een tuinontwerp zelf maken

Pak eens een rolmaat en een vel papier en ga naar je tuin. Meet alles op en maat zelf een plattegrond met de afmetingen erbij. Dit heb je in een half uur gedaan. Maak een lijstje met items die jij graag in je tuin wilt hebben zoals de overkapping. Denk ook aan een eettafel, ligstoelen, plantenbakken en een plek voor je BBQ. Heb je een tuin op het zuiden? Dan is het wellicht logisch dat de overkapping tegen je huis aan komt. Er zijn diverse programma’s online waar je dit kunt intekenen en zelf ook kan kiezen tussen verschillende soorten tegels.Houd ook rekening met de planten die je kiest en de bloeiperiode, zodat je het hele jaar door kan genieten van jouw planten.

Succes met tuinieren!

Voor de handige doe-het-zelver is er dus genoeg te doen! Het lijkt veel werk maar als je dadelijk in de zomer onder je tuinoverkapping zit dan kun je er extra van genieten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline