Deze factoren zijn van belang bij het kopen van een nieuw matras 0

Deze factoren zijn van belang bij het kopen van een nieuw matras

Toe aan een nieuw matras? Omdat jouw huidige matras niet meer aan de wensen voldoet of simpelweg te oud is geworden? Of omdat je misschien wel een geheel nieuw bed hebt aangeschaft en je huidige matras niet meer mooi past? Dan kom je al snel in de wondere wereld van matrassen terecht. Eén blik op mattsleeps.com en je leert direct dat het aanbod tegenwoordig wel héél groot is. Het is daarom ook belangrijk om je te verdiepen in je eigen persoonlijke wensen alvorens je een nieuw matras koopt. Maar met welke factoren moet je precies rekening mee? Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Lichaamsgewicht en lengte

Wanneer je een nieuw matras koopt is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met je eigen persoonlijke wensen, maar ook met hoe zwaar en lang je eigenlijk bent. Je lichaamsgewicht en lengte vertellen namelijk veel over het soort matras wat je mogelijk nodig gaat hebben.

Allereerst is het goed om naar je eigen lengte te kijken. Wanneer je gemiddeld qua lengte bent of misschien zelfs wel aan de kleine kant, dan zal ieder matras eigenlijk wel passen. Ben je echter zeer groot of slaap je met iemand die relatief lang is? Dan is het verstandig om circa twintig centimeter bij de lichaamslengte op te tellen. Zo lang moet het matras minimaal zijn om comfortabel te kunnen slapen.

Naast je eigen lengte is het ook goed om naar het lichaamsgewicht te kijken. Hoe zwaarder je bent, hoe harder het matras moet zijn om comfortabel te kunnen liggen. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je een matras op hardheid uitzoekt.

Ventilerende eigenschappen

Goede matrassen horen ook goed te ventileren. Voldoende ventilatie is van essentieel belang om schimmelvorming en nare luchtjes in het matras te voorkomen. Houd er rekening mee dat je tijdens het slapen soms wel meer dan twee liter vocht kunt verliezen. Gedurende de zomermaanden soms zelfs nog meer. Al dat vocht trekt in het matras. Als het matras niet in staat is om dit op de juiste manier af te voeren, dan kan dit funest zijn voor de staat van het matras en jouw eigen gezondheid.

Hoewel alle matrassen zullen ventileren, zijn er ook matrassen die hier nog eens een extra schepje bovenop doen. Dit zijn matrassen met een zogenaamde open celstructuur. Het fijne van dit soort matrassen is dat ze uitermate geschikt zijn voor mensen die sneller transpireren of het gauw warm hebben.

Proefslapen

Bij veel speciaalzaken is het tegenwoordig – ook tijdens corona – mogelijk om een tijdje te kunnen proefslapen. Hierbij wordt een matras naar keuze bij jouw huis afgeleverd en kan je hier kosteloos enkele dagen tot weken en soms zelfs maanden gebruik van maken. Zo weet je precies of dit matras wel of geen goede keuze is. Zodra je je keuze hebt gemaakt, zorgen zij ervoor dat je een geheel nieuw matras opgestuurd krijgt en kunnen de goede nachten gaan beginnen!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline