DIY met tegels 0

Bonte mix_meubel

Vind jij het leuk om het oude kastje van je oma een make-over te geven, de kringloop af te struinen naar verborgen schatten of door stoffige zolders kan struinen op zoek naar dat pareltje? Dan is deze blog echt iets voor jou!

Helemaal hip is het ook! Heel logisch ook, want wie wil er nou nog die standaard meubels van die meubelgigant? Je wilt toch ook dat je interieur een paar unieke meubels heeft waarvan je ook nog kan zeggen: Die heb ik zelf opgeknapt! Wil jij dit ook graag maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan heb ik wat tips voor je:

DIY met tegels Outdoor_patchwork

Maak een plan

Zie je altijd bij andere die mooie opgeknapte schatten en denk je: Dat wil ik ook. Maar eenmaal thuis zijn de ideeën op en durf je het toch niet aan. Wat je nodig hebt is een berg inspiratie! Daar word je weer enthousiast van en dan zie je het werkelijk voor je. Beter goed gejat dan slecht bedacht, en je maakt het je toch wel eigen. Maak een moodboard op Pinterest, kijk op websites met inspiratie of sla de foto’s op van Instagram waar je jaloers op bent. Kijk waar de mensen hun pootjes of tegeltjes vandaan hebben en ga zelf op zoek naar iets wat bij jou past.

Doe gek en lekker creatief!

Ben niet bang dat het te gek wordt of wat andere ervan vinden! Het is jouw stuk, jij maakt het en daarom mag jij bepalen hoe het wordt. Uiteraard vraag je aan vrienden en familie wat zij zouden doen maar laat jou idee je niet uit je hoofd praten. Pak die felle kleur of besteed wat meer aan iets wat je echt graag wilt. Juist dat zorgt ervoor dat je achteraf trots kan zijn op je ontwerp. (anders wordt het dat: Had ik nou toch maar…)

Bonte mix Meubels
Bonte mix Meubels
Azule tafel
Azule tafel

Je kunt het allemaal zelf

Denk niet de hele tijd, kan ik dat wel? Lukt mij dat wel? Gewoon doen! Het is je eigen project dus wat heb je te verliezen? Ga je schilderen, behangen, tegelen? Kijk op Youtube voor een snelcursus en starten maar. Waarschijnlijk gaat het eerste stukje niet altijd zoals je gepland hebt maar niet opgeven, je wordt er vanzelf handig in.

Aan de slag

Heb je je plan klaar? Weet je welke kleuren en materialen je wilt gaan gebruiken? Ga dan op zoek naar de benodigdheden. Probeer niet alleen te denken aan de voor de hand liggende opties, een nachtkastje kan je ook maken van een tafel en de standaard IKEA kast kan gewoon omgetoverd worden tot een echt pareltje. Kleuren die niet matchen kunnen een echte eyecatcher zijn en een patchwork aan tegeltjes kan echt prachtig staan als tafelblad.

Facebook_Patchwork

Klaar!

Had ik al gezegd dat het meestal tegenvalt dat klussen? Het kost nou eenmaal wat tijd en wie denkt er nou aan dat het ook nog geschuurd moet worden van te voren. Maar het resultaat maakt het altijd goed! Op naar de volgende!

Ikea-Hack-tv-kast-betegelen-met-zellige-tegels

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline