Doe het zelf tips van een elektricien 0

Doe het zelf tips van een elektricien

Bij een verbouwing van uw woning kunt u overwegen een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van de elektriciteitskabels, het aansluiten van nieuwe stopcontacten, enzovoorts. Bij dergelijke werkzaamheden is het belangrijk uzelf vooraf goed voor te bereiden. Het voorkomt nare situaties, waarbij u bijvoorbeeld een hevig schok krijgt. In dit artikel zet een vakman van Elektricien Aan Huis een aantal handige tips op een rijtje. Ze maken het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van elektra makkelijker!

Zorg voor het juiste gereedschap in huis

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk om te kijken of u over het juiste gereedschap beschikt. Heeft u bijvoorbeeld een spanningsmeter in huis? Dit is een kleine schroevendraaier met aan de binnenzijde een lampje. Zodra het uiteinde van de schroevendraaier een elektrisch geladen deeltje raakt, zal het lampje gaan branden. Zo weet u precies welke onderdelen wel, of juist niet kunnen worden aangeraakt tijdens werkzaamheden. Het is nog slimmer om de elektra van groepen uit te schakelen als u aan de slag gaat met elektra. Schakel de schakelaar om in de meterkast, of verwijder de stop tijdelijk.

Lees vooraf een stappenplan door bij elektrawerkzaamheden

Ook is het raadzaam om vooraf een stappenplan door te nemen voor het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van elektra. Wist u bijvoorbeeld dat het erg belangrijk is om voldoende ruimte tussen twee elektriciteitskabels te laten? Doet u dit niet, dan kunnen beide kabels met elkaar versmelten. In het ergste geval resulteert dit in een kortsluiting, of zelfs een brand! De ruimte moet tussen de kabels gelaten worden om warmte te kunnen laten ontsnappen. Tevens helpt een stappenplan u fouten te voorkomen tijdens de uitvoering van klussen.

Bekijk vooraf hoeveel groepen u nodig heeft

Bij een verbouwing of aanbouw is het slim om te bepalen hoeveel groepen u nodig heeft. De meterkast verdeelt de inkomende stroom over de verschillende groepen. Als een groep meer stroom nodig heeft dan de meterkast levert, kan dit voor een overbelasting zorgen. Een elektricien kan u hierbij adviseren. Ook is het verstandig om bij grootstroomverbruikers over te stappen op krachtstroom. Dit is een klus die u niet zelf uit kunt voeren. Schakel een elektricien in om u hierbij te helpen. Neem ook contact op met de netbeheerder, of u een aansluiting voor krachtstroom in uw woning mag laten plaatsen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline