Drie aanhanger onderdelen die jouw aanhangwagen niet mag ontbreken 0

Slot

Heb je net een aanhangwagen gekocht of sta je op het punt een aanhangwagen aan te schaffen? Aanhangers kun je uitbreiden met veel handige aanhangwagen onderdelen. In deze blog nemen we je mee welke drie aanhangwagen onderdelen een absolute must zijn voor jouw aanhanger of toekomstige aanhangwagen. 

Aanhangernet of zeil?

Het is belangrijk om je lading  onderweg goed te beschermen. Niet alleen voor jezelf, maar ook natuurlijk voor je medeweggebruikers. Je kunt als aanhangwagen onderdeel dan een aanhangernet overwegen. Aanhangernetten zijn er in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld een elastische wijdmazig net. Door het elastische materiaal is dit net ideaal voor het afdekken van lading als bouwmateriaal. 

Tip: zorg er altijd voor dat je een net kiest die 30 tot 50 cm groter is dan de bakmaat. Dit is belangrijk omdat je soms ook een hogere lading vervoert. Anders loop je het risico net tekort te komen. 

Wanneer je een lading met grond, zand of houtsnippers of ander fijn materiaal wilt vervoeren, kun je een zwart fijnmazig gaasnet kiezen als aanhanger onderdeel. Doordat deze netten dubbel zijn geweven raken ze niet in de knoop. 

Wil je je lading bescherming tegen regenwater? Dan biedt een afdek/vlakzeil uitkomst. Ze zijn niet alleen handig als aanhanger onderdeel, maar ook bijvoorbeeld voor de stalling van een boottrailer, caravan of fiets.

Tip: bij aanhangwagendirect.nl kun je bijvoorbeeld voor Eduard aanhangers ook een vlakzeil op maat laten maken. 

Een goed slot als aanhangwagen onderdeel

Een slot als aanhanger onderdeel is niet verplicht, maar je zal net zien dat jouw aanhangwagen gestolen wordt. Een disselslot is het meest gekozen slot dat als aanhanger onderdeel wordt aangeschaft tegen diefstal. Een disselslot bevestig je aan de koppeling van de aanhanger. Hierdoor voorkom je dan de aanhangwagen ongewenst aan- of afgekoppeld wordt. Disselsloten heb je ook in verschillende soorten en maten. Er is een disselslot die je met vaste montage kan kopen, dit zijn de zogenoemde ‘Fixed Lock sloten’, maar ze zijn ook als koker beschikbaar.  

Voor extra zekerheid kun je ook nog een SCM gekeurd disselslot/sloten kopen. Zo’n slot wordt gedekt door de meeste verzekeringen. Een SCM slot is getest volgens een normering die de diefstal vertraagd en een stuk moeilijker maakt. Een SCM slot als aanhanger onderdeel werkt zowel preventief als actief in het verkleinen van de kans op diefstal. 

Reservewiel als extra aanhangwagen onderdeel

Met pech aan de weg is voor niemand een pretje. Een thuisbrengertje voor je auto is daarom handig, maar je aanhanger kan ook niet achterblijven. Het is niet overal in de wereld wettelijk verplicht om een reservewiel voor een aanhangwagen bij je te hebben, maar in sommige gevallen scheelt het enorm. Aanhangwagens hebben een andere soort band dan een auto. Vaak hebben ze ook nog een afwijkende steekmaat of velg. Hierdoor kun je dan ook niet het wiel van je auto gebruiken. Als je dan met pech niet in het bezit bent van een reservewiel voor je aanhangwagen ben je al snel genoodzaakt een bedrijf te zoeken die je kan helpen. Kortom, een reservewiel als aanhangwagen onderdeel is eigenlijk onmisbaar. 

Meer weten over aanhangwagen onderdelen?

Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment aanhangwagen onderdelen en diverse aanhangwagens. Voor vragen of advies kun je vrijblijvend contact op nemen. Ze helpen je graag bij het kiezen van aanhangwagen onderdelen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline