Duurzaam wonen 0

Wat is duurzaam wonen?

Producten die sociaal verantwoord geproduceerd worden met zo min mogelijk verbruik van energie en grondstoffen. Daarnaast moeten de producten lang mee gaan en het liefst herbruikbaar zijn. Help het milieu een handje mee en ga voor duurzame meubels. Dit kan bijvoorbeeld zijn in het soort materiaal. Ook dit jaar wordt deze trend weer doorgevoerd. We willen graag in harmonie leven met de natuur, ga daarom voor duurzame items!

Sohome

Welke materialen?

Buiten naar binnen halen, dit kan door gebruik te maken van bijvoorbeeld verschillende planten en natuurlijke materialen. Planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur van tegenwoordig. Je vindt ze terug in de woonkamer, keuken en zelfs in de badkamer. Niet alleen leuk voor het oog maar het werkt ook zuiverend. Schaf daarnaast meubels aan die gemaakt zijn van massief en verantwoord hout. Denk bijvoorbeeld aan een bartafel van massief mangohout of een salontafel van acaciahout. Je kunt deze items na loop van tijd behandelen en een compleet nieuwe look geven. Dit noemen we hergebruiken! Ook bamboe en rotan zijn voorbeelden van duurzame materialen. De materialen passen bij verschillende woonstijlen. Zo komt de structuur en de golfbewegingen van mangohout terug in een retro interieur en staat gerecycled teakhout prachtig bij de landelijke woonstijl.

Sohome

Een voordeel van hout is dat je het kunt verwerken in verschillende elementen van je inrichting. Denk aan de vloer, de eettafel, maar ook eetkamerstoelen en bijzettafels zijn er in verschillende houtsoorten. Het combineren van verschillende soorten mag tegenwoordig en het past vrijwel bij alle kleuren. Kies bijvoorbeeld wanddecoratie van rotan of wandplankjes van gerecycled teakhout.

Sohome

De juiste verlichting

Heb jij rekening gehouden met de natuur en een bamboe lamp uitgekozen in plaats van bewerkt metaal? Goed bezig! Wil je nog een stapje verder gaan en de meest milieuvriendelijke lichtbronnen nemen? Kies dan voor lichtbronnen van LED. Deze zijn ietsje duurder maar gaan dan ook wel veel langer mee en verbruiken veel minder energie. Een win win situatie dus.

Sohome

Tweede leven van meubels

Ben jij nogal snel uitgekeken op gekochte meubels? Breng deze dan naar de kringloop of knap ze zelf op. Zo krijgen deze een tweede, of zelfs derde leven. Geef het oude kastje van je oma een nieuwe lik verf of maak iemand anders blij met jouw eetkamerstoelen.

Sohome

Tijdloze meubels

Wil je liever juist wat langer met de meubels doen? Kies een stijl uit die net wat tijdlozer is zodat het gemakkelijk combineert met andere meubels en let ook op het materiaal. Meubels gemaakt van massieve houtsoorten zijn ideaal want je kunt ze na een tijdje behandelen zodat ze nog langer mee gaan. Ook zijn er minder voor de hand liggende materialen zoals bepaalde stoffen of leren meubels die bewust uitgekozen kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor biologische wandkleden van Urban Cotton of ga voor een gerecyclede leren bank van WOOOD.

Sohome

Benieuwd naar moderne meubels die duurzaam geproduceerd zijn? Neem dan zeker een kijkje op de website van Sohome

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline