Een boom kopen? Zo kies je een boom uit 0

Een boom kopen? Zo kies je een boom uit

Stappen bij het kopen van een boom

Wil je graag een boom kopen? Wil je een amberboom kopen of een andere soort boom, dan kies je voor een blijvend element in je tuin. Staat de boom eenmaal in de grond, dan is deze niet eenvoudig meer te verwijderen. Het is dan ook belangrijk om de juiste boom te kiezen. Maar hoe kies je precies de juiste boom uit? In dit artikel krijg je inzicht in de vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van een boom voor je tuin. Lees snel verder voor meer informatie.

Hoe hoog en breed wil je dat de boom wordt?

De eerste vraag die je jezelf stelt, is hoe lang en breed je boom mag worden. Dat is een van de belangrijkste vragen om aan jezelf te stellen als je een boom kiest. Stel dat je een kleine tuin hebt, dan kun je het beste ook voor kleinere bomen onder de 10 meter kiezen. Heb je juist een grote tuin, dan kun je het beste voor een grote boom van boven de 10 meter kiezen, zodat je een echte blikvanger in je tuin hebt staan.

Welke vorm moet de boom hebben?

Naast de grootte van de boom, is het ook belangrijk om na te denken over de vorm hiervan. Er zijn bomen met diverse kronen, waaronder zuilvormige kronen, ronde kronen, kegelvormige kronen en nog veel meer. Stel dat je kiest voor een boom met een zuilvormige kroon, dan kun je de inkijk van de buren in de tuin beperken. Je kunt ook nadenken over de dichtheid van de boom. Zo kun je kiezen voor bomen met dichte kronen die voor veel schaduw zorgen, zodat je in de zomermaanden een beschutte plek in de tuin hebt.

Hoeveel licht komt er binnen via de tuin?

Ook licht speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een boom. Zo is een boom waar de zon door het blad schijnt een stuk mooier. Echter is de standplaats afhankelijk van het soort boom dat je kiest. Wil je bijvoorbeeld een pruimenboom kopen, dan heeft deze wel veel licht nodig. Sommige bomen doen het juist beter bij schaduw.

Wat is je bodemtype?

Bekijk ook goed wat je bodemtype is. Zo kan het zijn dat je kleigrond, zandgrond of leemgrond hebt. Wanneer je dit niet zeker weet, is het aan te raden om een bodemmonster te nemen. Je kunt echter ook een bodemanalyse laten doen. Op basis hiervan kun je online of bij een tuincentrum of kwekerij bekijken welke boomsoort het beste past bij de bodem in jouw tuin.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline