Een duo rolgordijn opmeten en monteren. Hoe doe je dat? 0

duo rolgordijn woonkamer

Duo rolgordijnen blijven een trend in 2019. De functionaliteit van dit rolgordijn is de reden waarom het blijvend populair is bij de Nederlandse en Vlaamse consument. Een duo rolgordijn kun je overall in de aanbieding kopen, maar is dit altijd verstandig?  Het is een erg complex product om te fabriceren.  Er zijn veel discounters die dit product in China laten maken en het daarna massaal dumpen in Europa. Toch kun je voor een heel klein beetje meer dan deze duo rolgordijn aanbiedingen heel wat beters in huis halen door voor maatwerk te kiezen. Het voordeel van op maat maken is natuurlijk dat het altijd perfect past in of voor je raam nis.

duorolgordijn.eu

Foto van duorolgordijn.eu

Duo rolgordijn opmeten

Het opmeten van duo rolgordijnen kun je heel goed zelf doen. Je bespaart zo op voorrijkosten en toeslagen. Ga eerst even na of er obstakels in de weg zitten. Denk hierbij aan verwarmingsbuizen, klinken of ventilatie roosters, maar ook aan ramen die een kiep stand hebben of open moeten kunnen.  Binnen de binnenhuis architectuur gelden richtlijnen met betrekking tot overgangen. Er staat bijvoorbeeld nergens geschreven dat een duo rolgordijn binnen de nis van het raam moet hangen. Als daar een draai-kiep raam in zit, dan zul je het anders moeten doen en het gordijn over de raam nis tegen de muur of tegen het plafond moeten monteren.  Als je dan kijkt naar de overgang van wand naar duo rolgordijn dan gebeurt dit in minder stappen dan bij montage in de raam nis. De duo rolgordijnen stralen zo dus méér rust uit. Meer handige meet tips vindt je hier.

Het patroon uitlijnen bij duo rolgordijnen naast elkaar.

Als je meerdere duo rolgordijnen voor één raam wilt hangen omdat het raam bijvoorbeeld erg groot is, of als je met de rolgordijn hoogtes wil spelen, dan is het belangrijk dat het patroon van de horizontale banen doorloopt. Bij kant en klare rolgordijnen die niet op maat zijn gemaakt lopen de stroken maar zelden door. Het is beeldbepalend en veel mooier als de banen doorlopen. Dat kan als de duo rolgordijnen op maat worden gemaakt.

Montage

Duo rolgordijnen kun je in een handomdraai monteren.  Slimme bevestiging beugels ( clips) zorgen er voor dat nadat deze tegen de bovenzijde of tegen de achterzijde zijn gemonteerd, je de cassette er zó in klikt. Let er bij het monteren op dat de beugels goed waterpas hangen. Je bent dan verzekerd van een mooi en strak resultaat.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline