Een eigen tuin: hoe richt je hem in? 0

Een eigen tuin hoe richt je hem in

Het was al jaren jouw grootste droom: een eigen tuin. Al vanaf de kindertijd kon je over niets anders praten. Later, als je groot zou zijn, zou je een eigen huis mét tuin kopen. Op latere leeftijd kom je er natuurlijk achter dat dit nog niet zo eenvoudig is als het lijkt. Door de dichte bevolking is een huis met tuin eerder een uitzondering dan een regel. Bovendien is het kopen van een eigen huis al een enorme struggle in de huidige huizenmarkt.

Nu het je eindelijk is gelukt, ben je natuurlijk dolblij! Terwijl je enthousiast in je eigen tuintje staat, bekruipt je echter een vreemd gevoel. Want hoe ga je hem eigenlijk inrichten? Hier had je eigenlijk nooit concrete plannen voor gemaakt. Natuurlijk heb je wel eens vol verlangen naar design tuinmeubels gekeken, maar nu het moment eenmaal daar is weet je niet waar je moet beginnen. Een eigen tuin: hoe richt je deze eigenlijk in?

design tuinmeubels

Een hovenier inschakelen

Wil je het gelijk goed aanpakken en beschik je over een aardig budget om de tuin op te knappen? Schakel dan een vakman in. Een hovenier kan samen met jou bekijken wat er mogelijk is en hoe de tuin aan al jouw wensen kan voldoen. Door samen een tuinontwerp op te stellen en jouw wensen in dit ontwerp mee te nemen, zorg je ervoor dat je volop van de tuin kunt genieten.

Bovendien kan een hovenier ook heel fijn zijn als je eigenlijk zelf weinig tijd hebt om de tuin te onderhouden. Ook het periodieke onderhoud van de tuin hoort bij het werk van een hovenier. Zo kun je ondanks je drukke leven toch nog van een mooie tuin genieten.

Ruim op en maak schoon

Woon je pas in een nieuw huis? Dan is de kans groot dat de tuin de afgelopen weken tot maanden van weinig onderhoud heeft genoten. Hierdoor is deze wel aan een flinke opknapbeurt toe. Maak daarom eerst goed schoon en ruim op. Hiermee bedoelen we het verwijderen van dode planten en bloemen, het wieden van onkruid, het maaien van gras of het schoonmaken van de tuintegels. Pas als de basis weer op orde is, kan je van daaruit verder werken.

Groen, groen en nog eens groen

Natuurlijk mogen planten, bloemen of misschien zelfs wel bomen niet ontbreken in de tuin. Een beetje groen is natuurlijk onmisbaar voor een fijne en sfeervolle tuin. Maar wat als je geen groene vingers hebt? Vaak horen we dat mensen dan maar de hele boel bestraten, want dat is ook lekker onderhoudsvrij. Maar is dat ook echt wel zo?

Groen, groen en nog eens groen

Als we heel eerlijk zijn, bestaat een onderhoudsvrije tuin eigenlijk niet. Zelfs met een geheel betegelde tuin is er af en toe onderhoud nodig. Daarnaast kan het gebrek aan groen de tuin een stuk killer maken. Hierdoor geniet je niet volop van jouw ultieme droom en dat zou toch zonde zijn. Bovendien vragen lang niet alle planten om zoveel onderhoud. Er zijn genoeg planten, bloemen en bomen die ook door mensen met weinig kennis, ervaring en tijd gehouden kunnen worden. Vraag daarom om advies aan een tuinspecialist, zodat je altijd de juiste planten in huis haalt. Maak vervolgens het geheel af met de design tuinmeubelen van Extremis en geniet van een sfeervolle en gezellige tuin!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline