Een goed matras? Dit kan voor iedereen anders zijn! 0

Een goed matras? Dit kan voor iedereen anders zijn!

Een goede nachtrust valt of staat met een goed matras. Nou is het ene matras het andere niet en een goed matras is voor iedereen weer anders. Misschien slaap jij prima op een matras van 90×200, terwijl iemand anders graag een zo groot mogelijk matras wenst. Er is echter meer om rekening te houden dan alleen met de afmeting van een matras. We vertellen je er hier graag alles over. 

Hoe kies je het voor jou perfecte matras?

Het vinden van een goed matras is bepaald geen sinecure. Er zijn erg veel keuzes te maken en het aantal opties is ontelbaar. Wat voor jou het beste matras is, is voor een deel een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarnaast spelen ook jouw lengte, jouw lichaamsgewicht en de slaaphouding een rol bij het vinden van het voor jou beste matras. Verder is het natuurlijk belangrijk of je alleen slaapt, of dat je naast iemand ligt. Lig je alleen, dan is een matras van 90×200 vaak een prima afmeting.

Vaak is een lengte van 200 centimeter afdoende

Bij de meeste Nederlanders is wat betreft de lengte van het matras 200 centimeter afdoende.  Je hebt echter ook matrassen met een lengte van 201 en 220 centimeter. In de ideale situatie is een matras altijd twintig centimeter langer dan jouw eigen lichaamslengte. Natuurlijk speelt ook het gewicht een belangrijke rol. Ben je heel licht, dan voelt vrijwel elk matras al snel veel te hard aan. Ben je zwaarder dan geldt het omgekeerde.

Van welk materiaal is een matras gemaakt en hoe zit dat met allergieën?

Natuurlijk kijk je ook naar het materiaal waarvan een matras gemaakt is en speelt zoiets als fysieke klachten ook een rol bij jouw keuze. Heb je rugklachten bijvoorbeeld, dan luistert de keuze voor een matras nog nauwer dan normaal gesproken al het geval is.  Natuurlijk speelt hygiëne ook een rol. In dat kader is het goed om te weten dat er tal van matrassen beschikbaar zijn die beschikken over een afritsbare hoes, een hoes die je prima uit kunt wassen. Zo houd je het matras dus prima schoon en hygiënisch.  En dat kun je toch zeker wel belangrijk noemen, zeker als je te maken hebt met een vorm van een allergie. 

Polyether koudschuim of kies je voor latex?

De meeste matrassen die te koop aangeboden worden zijn gevuld met polyether, koudschuim, traagschuim, latex of pocketvering. Bij de keuze voor een materiaal kan ook het feit of je al dan niet allergisch bent nog een bepalende rol spelen als je zoekt naar het voor jou meest geschikte matras. Behalve een goed matras, is ook een goed hoofdkussen essentieel als je elke ochtend fris en fruitig op wilt slaan. De rol van een hoofdkussen wordt nog wel eens onderschat. Het voor jou beste hoofdkussen heeft vooral te maken met de slaaphouding. Heb jij de combinatie van goed matras en een goed hoofdkussen, dan kun je er zeker van zijn dat je elke nacht opnieuw heerlijk slaapt en vol energie op staat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline