Een natuurlijk gazon als grasland 0

Een natuurlijk gazon als grasland

Gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan de natuur en het beheer ervan. Als je snel wilt genieten van je gazon voor je huis kun je ervoor kiezen om graszoden neer te leggen. Grote stappen snel thuis. Maar een natuurlijk ogend gazon, een echt grasland, is iets anders. Je wil dat het gazon bij je huis geleidelijk overloopt in de natuur die zich rondom je huis bevindt. Van grasland naar weilanden. 

Weidevogels en grasland

Je wordt helemaal blij van de geur van de dennenbomen in het bos even verderop en de bloemen langs en in de weilanden. Weidevogels zoals de Grutto, de Kieviet en de Tureluur zijn fantastisch vogels om waar te nemen. En die zou je vaker willen spotten. Maar waarom is grasland zo belangrijk voor weidevogels? Of beter: waarom is kruidenrijk grasland zo belangrijk voor weidevogels? In een kruidenrijk grasland hebben de vogels schuilmogelijkheden. Bovendien is het aanbod van voedsel voor de weidevogels groter door de verschillende kruiden in het gras, waar allerlei verschillende insecten op af komen. Ook door de open structuur van de vegetatie kunnen de vogels makkelijker bij hun voedsel: insecten. De vogels en speciaal de jonge vogels en kuikens drogen en warmen sneller weer op na een fikse regenbui. Zo hebben ze meer overlevingskans. 

Weidevogels en grasland

Gazon

Even terug naar het gazonnetje voor je huis. Je bent heel erg blij dat je buurman steeds meer aandacht besteedt aan agrarisch natuurbeheer, maar zelf wil je geen wilde ontploffing van allerlei kruidenmengsels. Gewoon een mooi klein graslandje voor je deur. Je bent gek op bloemetjes en ook op de bijtjes, maar je wil toch wel dat jouw gazon er netjes en wel een beetje strak uitziet. Gebruik dan een gazonmengsel speciaal voor siergras. Een grasveld of een gazon kan op een heleboel verschillende manieren gebruikt worden. Je kleinkinderen gebruiken het gazon straks om even achter elkaar aan te rennen en misschien een balletje te trappen. Jij zelf kijkt er alleen naar. Voor jou is het dus echt alleen maar een siergazon. Een mengsel zou in jouw geval dus een goede keuze zijn, een grasveld waar je zo nu en dan op kunt spelen en een gazon wat gewoon mooi ligt te zijn. Geweldig dat men tegenwoordig zo ver is dat verschillende mengsels samengesteld konden worden om diverse mooie resultaten te leveren. De natuur wordt er nog mooier op, net als jouw tuin!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline