Een volle zolder? 0

Volle zolder

en zolder wordt vaak gebruikt als bergruimte voor oude kleren en dozen vol nostalgische herinneringen. Sommige spullen hebben in het verleden waarde gehad en sommige kunnen in de toekomst van waarde zijn. Het is om deze reden dan ook wijs om onderscheid te maken tussen spullen die wegkunnen en dingen die kunnen blijven. Heb jij een volle zolder? Ben jij toe aan meer ruimte én meer overzichtelijkheid in jouw bergruimte? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe je meer ruimte in jouw zolder creëert!

Spullen die wegkunnen

Bij het opruimen van een zolder is het verstandig om verschillende stapels te maken. Allereerst kan er het beste worden bekeken welke spullen wegkunnen. Voor sommige personen kan dit een lastig proces zijn. Het gaat immers om spullen die veel emotionele waarde hebben of hebben gehad.

Leg jezelf vooral geen onnodige verplichtingen op. De zolder hoeft namelijk niet in één dag te worden opgeruimd. Wél is het van belang om knopen door te hakken. Welke spullen bieden je een meerwaarde? Een tip is om na te gaan welke personen interesse hebben in jouw spullen. Kan jij iemand blij maken met spullen uit jouw zolder die je zelden of nooit gebruikt? Nu kan het voorkomen dat je echt veel te veel spullen hebt die je niet meer nodig hebt. Als dit niet in de auto past of in een busje is het geen overbodige luxe om bijvoorbeeld een rolcontainer te huren.

rolcontainer

Wat doe je bij twijfel?

Het kan voorkomen dat je twijfelt over wat weg te gooien is en wat niet. Een simpele tip is om een datum te plakken op de spullen waar jij over twijfelt. De spullen die niet zijn gebruikt kunnen worden weggegooid wanneer de datum is verstreken.

Verkopen van spullen die wegkunnen

Het is verstandig om twee verschillende stapels te maken van spullen die wegkunnen én spullen die verkocht kunnen worden. Bij spullen die verkocht kunnen worden kan het best worden gekeken naar de waarde. Marktplaats is hier ideaal voor. Marktplaats biedt je tevens de optie om prijzen te vergelijken. Hierdoor ben jij op de hoogte wat jij hiervoor kunt vragen. Zorg ervoor dat er overzichtelijke foto’s vanuit verschillende hoeken worden gemaakt voordat deze spullen te koop worden gezet. Hierdoor worden jouw items sneller verkocht. Een andere optie is om je sociale media kanalen te benutten. Op Facebook kan er op eenvoudige wijze worden gepolst of er interesse is in jouw spullen. Vaak kent iemand uit jouw netwerk wel een persoon die jouw spullen zou willen overnemen. Daarnaast heeft Facebook een eigen Marketplace, waar jij na kunt gaan wie in interesse in jouw items heeft.

verkoop spullen

Spullen die kunnen blijven

Bij spullen die je echt wil houden is het handig om na te denken over een externe berging of opslagruimte. Er zijn bedrijven die je spullen veilig kunnen bewaren en dit zijn vaak niet zulke oplossingen als dat je misschien wel denkt. Nadat je hebt geconstateerd welke spullen overblijven kun je beginnen aan het opruimproces. Hier is overzicht het sleutelwoord. Je wilt er namelijk voor zorgen dat je er precies weet waar je wat bewaard. In huis en in je eventueel externe opslag. Op die manier raak je niets kwijt en kan je altijd gemakkelijk bij je spullen als je dit wil.

opslagruimte

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline