Een wand betegelen doe je zo! 0

Een wand betegelen doe je zo!

Met tegels kun je wanden in verschillende ruimtes afwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de badkamer, het toilet of de keuken. Een muur tegelen is echter niet voor iedereen weggelegd. Hier komt wel de nodige kennis en ervaring bij kijken. Ben jij van plan om binnenkort een wand zelf te betegelen en ben je benieuwd of dit een slim idee is? In dit artikel leggen we uit waar je aan moet denken en hoe je deze klus het beste aan kunt pakken.

De juiste tegels kopen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste tegels te kopen. Hierbij is het slim om je van tevoren online te oriënteren. Het aanbod van tegels is namelijk ontzettend groot. Kies je voor de wonderlijke Portugese tegels van FLOORZ? Of ga je voor standaard witte tegels die in iedere ruimte passen? Kies je voor een specifiek merk of is een B-merk voldoende? Allemaal vragen om rekening mee te houden.

Bedenk wel dat de prijs en het merk van de tegels veel kan vertellen over de kwaliteit hiervan. Daarom is het niet aan te bevelen om voor de goedkoopste tegels te kiezen. Je wil immers dat de tegels lang mooi blijven. Dan is het wel zo prettig om voor een kwalitatief merk te kiezen. Doe daarom goed research, lees de recensies en beoordeel de tegels op uitstraling. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. En of je dan Zelliges van FLOORZ of een geheel andere tegel koopt maakt niet uit, als deze maar geheel naar wens is!

ZelligesZelf doen of laten doen?

Zelf betegelen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Natuurlijk heb je wel de nodige kennis nodig, maar vrijwel iedereen kan het leren. Daarom is het een prima klusje in huis om geheel zelf uit te voeren. Natuurlijk is het nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Mensen die fysiek niet in staat zijn om te tegelen doen er bijvoorbeeld goed aan om het te laten doen. Ook wanneer je je eigen legkunsten niet vertrouwt, dan kan je er beter voor kiezen om het uit te besteden. Dan weet je in elk geval dat het op de juiste manier wordt gelegd en beschik je over garantie op het eindresultaat.

Wil je de tegels zelf plaatsen? Vraag dan ook advies aan de leverancier van de tegels. Sommige tegels hebben net een andere legmethode nodig dan anderen. Hou hier dan ook rekening mee, zodat je zeker weet dat de tegels op de juiste manier worden gelegd.

Haal het juiste gereedschap in huis

Bij het betegelen van de wanden in huis is het natuurlijk belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Denk hierbij aan een rolmaat, waterpas, tegelsnijder, boormachine, lijmkam, tegeltang en stellatten. Niet iedereen heeft natuurlijk een tegelsnijder of boormachine in huis liggen. Gelukkig hoef je dit ook niet per se aan te schaffen. Er zijn verschillende manieren om deze te huren. Daarnaast zijn er wellicht ook mensen in je directe omgeving die dit gereedschap wel in huis hebben. Zo bespaar je veel geld en kan je direct aan de slag gaan met het juiste gereedschap. Volg hierbij wel de aanwijzingen van de leverancier op, zodat het eindresultaat zeker naar wens zal zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline