Eenvoudige tips om duurzamer te leven 0

Eenvoudige tips om duurzamer te leven

Niemand kijkt meer op van de talloze tips en initiatieven om duurzamer te leven. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Dat is echter zeker niet altijd zo geweest. Pakweg twintig jaar geleden was er slechts een kleine groep mensen in ons land die zich met het milieu bezighielden. Zij werden met een schuin oog aangekeken. Inmiddels word je juist vreemd aangekeken als je niets aan duurzaam leven doet.

Een goede ontwikkeling. We beseffen ons immers steeds meer hoe belangrijk het is om je steentje bij te dragen aan het milieu. Niet alleen voor de eigen generatie, maar ook om de wereld mooi te houden voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen.

Toch is het niet gemakkelijk om plotseling het roer om te gooien. Want waar begin je? Het mooie is dat het vaak de kleine dingen zijn die al een groot verschil kunnen maken. Kleine veranderingen in het dagelijks leven die bijdragen aan het grote geheel. Benieuwd hoe jij langzaam toe kunt werken naar een duurzamer leven? Pas dan zelf de volgende simpele tips toe.

Kies voor bamboe toiletpapier

Weet jij eigenlijk wel wat je dagelijks allemaal door het toilet spoelt? En dan doelen we met name op het toiletpapier. In veel toiletpapier zitten chemicaliën, bovendien zijn ze moeilijk afbreekbaar en zullen we nog maar zwijgen over de plastic verpakking. Dat kan gelukkig ook anders. Bamboe toiletpapier is tegenwoordig helemaal in.

Geen wonder, want dit biedt tal van voordelen. Bamboe wordt al steeds meer geroemd om haar fantastische voordelen. Zo verwerken we dit materiaal steeds vaker in kleding. Bamboe is geschikt voor de gevoelige huid en uiterst zacht. Bovendien is bamboe zeer milieuvriendelijk te verkrijgen.

Door te kiezen voor biologisch afbreekbaar wc papier, zet jij alvast de eerste stappen richting een duurzaam leven. Een kleine verandering met een enorm groots effect.

bamboe toiletpapier

Afval scheiden

Afval scheiden: de meeste mensen doen het al. Dit proberen veel gemeenten ook te stimuleren. Merk je echter nog steeds dat je veel toch bij het restafval gooit? Uit gemak? Probeer het jezelf dan gemakkelijker te maken door voor een speciale prullenbak met meerdere vakken te kiezen. Zo hoef je geen extra stappen te zetten om het afval te scheiden, maar doe je dit automatisch wanneer je bij de prullenbak bent.

Heb je jonge kinderen? Plak dan een plaatje met de dingen die in elke afvalbak gedeponeerd mogen worden. Zo wordt het voor hen ook inzichtelijk hoe ze het afval moeten scheiden.

Koop niet alles nieuw

Heb je nieuwe meubels of kleding nodig? Ren dan niet direct naar de winkel, maar bedenk goed hoe je het ook anders aan zou kunnen pakken. Bezoek bijvoorbeeld eens de kringloopwinkel of struin Marktplaats af. Soms vind je absolute pareltjes en kan je afgedankte meubels en kledingstukken weer een geheel nieuw leven geven. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeker voor de portemonnee. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline