Eetkamer inrichten: enkel een eettafel of nog veel meer? 0

Eetkamer inrichten

Bij een eetkamer komen we vaak niet verder dan een eettafel en een paar stoelen. Meer heeft de ruimte immers niet nodig. Of toch wel? Deze ruimte kan voor nog zoveel meer dan dat gebruikt worden. Dit moet een ruimte zijn die je uitnodigt om aan tafel plaats te nemen. Een ruimte die gezelligheid biedt voor het hele gezin. Toch ontbreekt dat vaak. Mensen vinden het vaak zó lastig om deze ruimte in te richten, dat ze deze niet meer optimaal benutten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! In dit artikel vind je volop inspiratie en ideeën voor het inrichten van de eetkamer!

Over wat voor soort ruimte beschik je?

Voordat je de eetkamer gaat inrichten, is het belangrijk om jezelf eerst de volgende vraag te stellen: met wat voor soort ruimte ga ik aan het werk?

Beschik je over de luxe van een aparte eetkamer? Of is de eethoek meer een verlengstuk van de woonkamer? Stel, je beschikt over de luxe van een eigen eetkamer, hoe vaak gebruik je deze dan? Vaak zien we namelijk dat mensen niet de moeite nemen om in deze kamer te eten, maar vervolgens lekker met een bord op schoot voor de televisie schuiven. Dan vraagt de eetkamer natuurlijk wel om een ander interieur dan normaal, zeker als deze vrijwel alleen decoratief wordt gebruikt. Vraag jezelf ook af of je de kamer voor meerdere doeleinden wilt gebruiken. Wordt de ruimte echt alleen gebruikt om in te eten? Of wordt hier ook in gestudeerd, gewerkt of gespeeld door de kinderen?

Grootte van de ruimte

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de grootte van je eetkamer te kijken. Niet iedereen is gezegend met een gigantische ruimte, dus daar moet je natuurlijk wel op berekend zijn.

Grootte van de ruimte eetruimte

Bij een grotere ruimte is het ook belangrijk om grote meubels te gebruiken. Een kleine tafel komt dan al snel heel koud en kil over. Maar in een te kleine ruimte maken grote meubels het al gauw te vol. Het is aan jou om de gulden middenweg te vinden. Meet daarom eerst de eetkamer goed op, alvorens je aan de slag gaat met het kopen van nieuwe meubels en accessoires. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet over nare verrassingen te staan.

Welke interieurstijl past bij jou?

Bij het inrichten van de eetkamer is het vooral belangrijk om dicht bij je eigen stijl te blijven. Vaak kiezen mensen er voor om de huidige interieurstijl door te trekken naar de eetruimte. Zo creëer je een mooi geheel en weet je zeker dat alles bij elkaar staat.

Wil je echter wat anders, maar weet je nog niet zo goed wat bij jou past? Maak dan gebruik van apps zoals Pinterest en maak een eigen moodboard met stijlen en kleuren die bij jou passen. Met de deskundige hulp van de medewerkers van Woonboulevard Poortvliet kan jij vervolgens de juiste meubels en accessoires vinden die bij deze stijl passen.

Denk natuurlijk ook aan de verlichting in de eetkamer! Zoals we allemaal weten kan de juiste verlichting een ruimte maken of breken. Welke verlichting je ook kiest, zorg ervoor dat je deze eventueel kunt dimmen. Zo kan je de lichtintensiteit naar wens en behoefte aanpassen. Ideaal als je de ruimte ook voor andere doeleinden wilt gebruiken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline