Energie besparen in de keuken 0

energie besparen in de keuken

Met trillende handen maak je de envelop open. Als je kijkt naar het bedrag onder de streep kan je wel huilen van wanhoop. Weer bijbetalen! Komt dit je ook bekend voor? Vrijwel alle Nederlanders hebben het wel eens meegemaakt dat de afrekening van hun energiemaatschappij vies tegen viel. Het hele jaar door betaal je al maandelijks een enorm bedrag en vervolgens mag je nog flink bijbetalen. Om moedeloos van te worden. Maar wat doe je er tegen? De eerste tip die wij vrijwel iedereen kunnen geven is om gebruik te maken van een energie vergelijken tool. Hier kan je online invullen wat je huidige verbruik is en vervolgens wordt direct uitgezocht welke maatschappij voor jou het goedkoopste is. Als je al bij de goedkoopste energieleverancier zit is het toch verstandig om je huidige energieverbruik eens flink onder de loep te nemen. Wist je dat het meeste energieverbuik komt door het gebruik van huishoudelijke apparaten en met name de keukenapparatuur? Als je geld wilt besparen op je energierekening is het dan ook verstandig om eerst in de keuken te beginnen. In dit artikel geven we een aantal handige tips hoe jij energie kunt besparen in de keuken.

Let op het warme water

Wist je dat het aardig wat energie vraagt om water te verwarmen? Als je hier goed op gaat letten merk je al gauw dat je hier aardig wat op kunt besparen. Hoe vaak laat jij bijvoorbeeld de kraan onnodig lopen? Hoe vaak kook jij zoveel water dat alle buren een kopje thee mee kunnen drinken? Waarschijnlijk komt dit ook geregeld voor in jouw keuken. Schroom je niet! Dit is echt in elk huishouden zo. Als je er echter op gaat letten kan je zo tientallen euro’s per jaar besparen. Tip: kook je water voor 2 a 3 kopjes thee? Zorg dat je het water dan via een kopje in de waterkoker giet. Zo weet je precies hoeveel kopjes je uit het gekookte water kunt halen. Zo maak je nooit meer te veel.

warm water keuken

Besparen op je koelkast

Zonder koelkast kunnen we simpelweg niet, maar er zijn genoeg manieren om hier extra geld op te besparen. Allereerst is het belangrijk om het juiste formaat te kiezen. Als je alleen woont of slechts met zijn tweetjes bent is de kans groot dat je genoeg hebt aan een kleine koelkast. Ga dan ook niet gelijk voor een ultra luxe Amerikaanse koelkast. Hoe groter de koelkast, hoe meer energie hij verbruikt. Ook kan je een paar handige trucs gebruiken om de koelkast makkelijker koel te houden:

  • Wil je producten ontdooien? Doe dit dan in de koelkast! Door de koelte van het product zorgt dit ook voor interne koeling. En dat is weer gunstig voor je energieverbruik!
  • Zet de koelkast vooral niet te koud. Een temperatuur tussen de 4 en 7 is voldoende. Hoe kouder je hem zet, hoe meer energie dit zal vragen. Om je producten koel te houden zijn deze temperaturen echt voldoende.
  • Richt je koelkast zo in dat je nooit lang hoeft te zoeken naar specifieke producten. Zo blijft de koelkastdeur ook niet onnodig lang open staan.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline