Geniet van de vele voordelen van sisal vloerkleden 0

sisal vloerkleden

Tegenwoordig kiezen we in huis steeds meer voor duurzame opties. Denk hierbij aan een duurzame thermometer die je op afstand kan aan- en uitzetten. Ook zijn apparaten met een energiezuinig label steeds populairder. Ook led verlichting wordt steeds vaker aangeschaft, omdat het veel meer energie bespaart dan een ouderwetse gloeilamp. Ook kiest men steeds vaker voor biologisch eten, afvalscheiding en ecologische schoonmaakmiddelen. Maar wist je dat je met het juiste tapijt in huis ook een duurzame keuze kan maken? Dat doe je door te kiezen voor sisal vloerkleden. In dit artikel lees je alle ins en outs over een sisal vloerkleed.

Duurzame tapijten van natuurlijk materiaal

In de winkels koop je tapijten van allerlei soorten natuurlijke materialen. De bekendste soorten zijn van wol, kokos en en jute. Daarnaast heb je nog de meer exotische materialen, zoals zeegras en bamboe. Een gangbare soort die erg mooi is en makkelijk in onderhoud, is een sisal tapijt. Om deze redenen heeft sisal een voorkeur. De mooiste sisal tapijten vind je bij een specialist in vloerkleden: Furnea. Hier vind je vele soorten, maten en mooie designs.

Duurzame tapijten van natuurlijk materiaal

Wat is sisal tapijt?

Sisal is volledig gemaakt van een natuurlijk materiaal. De vezels van een sisal tapijt zijn afkomstig van de Agave-plant. Deze plantensoort vind je vooral in Zuid-Amerika en Afrika. Sisalvezels worden verwerkt in matten, touw en tapijt. Voor de verkoop maken producenten er verschillende kleuren en patronen van. Er is dus voor ieder wat wils. Bovendien is sisal biologisch afbreekbaar en daarom niet schadelijk voor het milieu. Als het goed wordt onderhouden, blijft een sisal tapijt jarenlang ijzersterk bij zwaar gebruik. Ook in een gezin met opgroeiende kinderen gaat het dus heel lang mee.

Wat is sisal tapijt?

De voordelen van een sisal vloerkleed

Als je een sisal tapijt in huis hebt, wil je echt niks anders meer. Hieronder geven we je de voordelen van een sisal vloerkleed op een rijtje:

  • Sisal tapijten hebben een puur natuurlijke uitstraling
  • Het is heel erg sterk, door de stevige vezels uit de Agave-plant
  • Het heeft een hele hoge kwaliteit
  • Je maakt een milieubewuste keuze met de aanschaf van sisal kleden
  • Het neemt goed warmte op. Daarom is het ook prettig met vloerverwarming
  • Sisal is biologisch afbreekbaar. Als je het tapijt naar de afvalverwerking brengt, komen er geen schadelijke stoffen weer in het milieu terecht.
  • Sisal neemt goed vocht op en houdt dus de atmosfeer van je huis droog. Indirect voorkomt het vochtplekken en schimmels. Dat maakt je huis weer gezonder om in te wonen.

Kortom, sisal tapijten kennen vele voordelen. Het is ook nog eens een stuk zachter dan kokos, zodat je er prettig op kan zitten. Ook is het fijn voor de kinderen om op te spelen.

Hoe onderhoud je een sisal vloerkleed?

Als er wordt geleefd in huis, kan een vloerkleed snel vies worden. Gelukkig is een sisal tapijt goed te onderhouden. Regelmatig stofzuigen is voldoende. Het advies is wel om op te passen met vocht. Indien er op is geknoeid, dep dan zo snel mogelijk het vocht op met een doek. Of maak de plekken droog met een föhn. Maak de plek in ieder geval niet groter door erop te wrijven. Zo blijft je sisal tapijt het langste mooi en stevig.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline