Gietvloer betonlook 0

Gietvloer betonlook

De gietvloer betonlook is aan een niet te stuiten opmars bezig. Behalve dat je de vloer steeds vaker ziet in woningen, heeft ook het bedrijfsleven de voordelen van deze vloer ontdekt. De vloer van beton cire lijkt wel op de gietvloer betonlook. Hoewel er inderdaad de nodige overeenkomsten zijn, bestaan er echter ook grote verschillen tussen beide vloeren.

Veel mensen vallen voor de robuuste en industriële uitstraling

In eerste instantie is een gietvloer betonlook een vloer die opvalt door de robuuste en vooral industriële uitstraling. Dat is ook waar de meeste mensen op vallen. Je haalt met deze vloer een blikvanger in je huis, iets om echt rekening mee te houden. Behalve het opvallende uiterlijk heeft de vloer meer voordelen. Zo is de vloer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden.

De vloer is relatief eenvoudig schoon te houden

Zo houd je de gietvloer betonlook relatief eenvoudig schoon. Dat doe je met alleen al een dweil en een stofzuiger. Vanwege het ontbreken van naden en voegen krijgt vuil geen kans zich op te hopen. Zeker ook als je opgroeiende kinderen hebt of huisdieren en de vloer dus eerder vuil wordt, is de gietvloer betonlook een ideale vloer. Vuil kan zich nergens ophopen en daardoor is meteen ook sprake van een hygiënische vloer. En die eigenschap verklaart ook meteen voor een groot deel waarom de vloer vaker en vaker in het bedrijfsleven gebruikt wordt.

Vloeistofdicht en scheur overbruggend

De vloer is daarnaast ook nog eens vloeistofdicht en scheur overbruggend en tegelijk hard maar ook elastisch. De vloer heeft een geluiddempende werking en is eigenlijk nooit koud aan de voeten. De vloer is ook al prima te combineren met vloerverwarming. Een vloer van beton cire is in feite geen gietvloer maar een mortel die bestaat uit een mix van cement, hars, kleurstoffen en kleur- en toeslagstoffen. Beton cire wordt in zeer dunne laagjes aangebracht. Het waterdichte karakter van de vloer wordt gerealiseerd door te impregneren en door gebruik te maken van een coating.

Uniek door het aanbrengen met vegende bewegingen

Beton cire vertoont net als de gietvloer betonlook zeker grote gelijkenissen met beton. Vanwege de vegende bewegingen waarmee de vloer wordt aangebracht, is altijd sprake van een unieke vloer waarvan geen tweede bestaat. De vloer is krasbestendig en sterk en slijtvast. Net als de gietvloer betonlook is ook de vloer van beton cire naadloos. En daar heb je dus ook bij deze vloer de nodige voordelen van.

Uitvlakken met de hand

Het grootste verschil tussen een gietvloer betonlook en een vloer van beton cire is wel de wijze waarop de vloeren aangelegd worden. Een gietvloer wordt daadwerkelijk gegoten. Beton cire echter, moet met de hand volledig uitgevlakt worden. En dat maakt nogal een verschil. De gietvloer betonlook is in de regel opgebouwd uit polyurethaan. Epoxyhars kan een alternatief zijn. De kleur ontstaat voor het gieten door vermenging en tijdens het uitvlakken kunnen desgewenst nog andere kleuraccenten aangebracht worden. En zo kun je alle kanten op met deze vloeren die je dus een persoonlijke touche kunt geven, mocht je willen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline