Gietvloer met betonlook 0

Gietvloer betonlook

Wie droomt er niet van een industriële loft woning met grote ramen, stalen deuren en een echte betonnen vloer! De uitstraling van een echte betonnen vloer is prachtig, maar ben je ervan bewust dat het ook enkele nadelen met zich meebrengt. Niet gecharmeerd van de nadelen, maar wel van de uitstraling? Dan is een betonlook gietvloer, een cementgebonden gietvloer, misschien wel iets voor jou! Deze gietvloer heeft de betonlook uitstraling, maar heeft niet de nadelen van een echte betonnen vloer. Hierdoor brengt het product veel comfortabele eigenschappen met zich met mee en heb je jarenlang plezier van een unieke gietvloer!

Wat is een Gietvloer Betonlook?

Een betonlook gietvloer is een cementgebonden minerale gietvloer. De vloer heeft een natuurlijke uitstraling en is hiermee een perfecte basis voor je interieur. Tevens wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk materialen en is het daarmee de meeste duurzame gietvloer in zijn klasse. De topcoat zorgt ervoor dat de vloer jaren meegaat en eenvoudig in onderhoud is. Een gietvloer wordt namelijk volledig naadloos toegepast. Dit maakt het ideaal om de vloer schoon te maken en te houden. Tevens heeft een betonlook gietvloer ook een vloeistofdicht karakter, waardoor hij perfect toepasbaar is in de keuken. Vloeistoffen als koffie of wijn krijgen nauwelijks de kans om een vlek in de vloer achter te laten. Hierdoor geniet je jarenlang van je gietvloer!

Een betonlook gietvloer brengt een robuuste en industriële look in de ruimte. Door de Franse mineralen waarmee de gietvloer wordt gemaakt heeft de vloer een natuurlijke uitstraling en een heldere kleur. De kleurencollectie van een betonlook gietvloer bestaat uit diverse beton- en aardetinten. Voor iedereen zit de juiste kleur er wel tussen!

Een betonlook gietvloer kan niet alleen in renovatiewoningen toegepast worden, maar ook in nieuwbouwwoningen. Hou er wel rekening mee dat wanneer de gietvloer in een nieuwbouwwoning wordt toepast de ondervloer vaak heftiger werkt. Hierdoor kan het materiaal bij heftige werking vanuit de ondervloer scheurtjes vertonen. Stiekem is dit misschien ook wel iets de charme van het product. Niet gecharmeerd van de werking? Dan kan je beter voor een PU Gietvloer gaan. Deze is namelijk elastisch en scheuren niet.

Hoe wordt een betonlook gietvloer aangebracht?

Het aanbrengen van een betonlook gietvloer neemt meerdere dagen in beslag. Het is dan ook verstandig hier goed rekening mee te houden qua planning. Als eerste zal de ondervloer geschuurd en voorbereid moeten worden. Daaropvolgend worden er twee harde onderlagen aangebracht. Daarna de eerste kleurlaag van de betonlook gietvloer en de tweede kleurlaag. Door het verschil in kleur van de eerste en tweede kleurlaag ontstaat er het levendige effect. Als laatste wordt de vloer gepolijst en tweemaal voorzien van een waxlaag. Deze wax beschermde de vloer tegen vlekken en zorgt voor een onderhoudsvriendelijk karakter.

Na het aanbrengen van de gietvloer zelf moet deze eerst 24 uur uitharden voordat je het eindresultaat kan bekijken. Het is dan niet mogelijk de vloer te betreden of te bekijken. De volledige uitharding neemt in totaal 5 dagen in beslag. Daarna kan de vloer helemaal in gebruik worden genomen en kan je genieten van het eindresultaat!

Voordelen Betonlook gietvloer

Zoals eerder benoemt brengt een betonlook gietvloer vele voordelen met zich mee. Ten opzichte van andere vloeren is de levensduur van een gietvloer lang. Gemiddeld 25 tot 30 jaar. Daarnaast past de gietvloer bijna in elke interieur. Mocht je na 10 jaar een hele andere sfeer neer willen zetten dan is een betonlook gietvloer nog steeds een perfecte basis om verder op te bouwen. Betonlook gietvloeren zijn ook zeer gebruiksvriendelijk. Door de robuuste uitstraling lijkt de vloer keihard, maar dat is zeker niet waar. De vloer voelt prettig en comfortabel aan, ook op blote voeten. Je denkt misschien dat beton koud aanvoelt, maar de vloer voelt ook qua temperatuur prettig aan. Door de minimaal dikte van 3 tot 4 mm is een betonlook gietvloer ook goed te combineren met vloerverwarming. Je hebt namelijk een optimaal rendement van je vloerverwarming!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline