Tips voor het vinden van een geschikte cv-ketel 0

Tips voor het vinden van een geschikte cv-ketel

Is je huidige cv-ketel aan vervanging toe of koop je wellicht een nieuwe woning waarbij de cv-ketel echt niet meer in topconditie is? Dan vraag je je vast af wat nu nog wijsheid is. Ga je een nieuwe ketel kopen en is dit wel verstandig nu we straks allemaal van het gas af zullen gaan?

De meeste mensen lijken tegenwoordig nog altijd voor een ketel te kiezen en dat heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn er inderdaad toekomstplannen om straks allemaal van het gas af te gaan, maar er is nog niet echt iets concreets bekend. De kans is dus groot dat je de komende 5 tot 10 jaar nog wel op gas zult stoken. Daarnaast worden de cv-ketels ook steeds beter en duurzamer. Hierdoor draag je ook bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel nog een klein beetje bij aan het milieu.

Ben jij overtuigd van de wil om een geheel nieuwe cv-ketel aan te schaffen? Dan vraag je je vast af voor welke cv-ketel je moet gaan. Het aanbod is tegenwoordig immers ontzettend groot. Van welke cv-ketel aanbieding kun je dan gebruik maken? Hier vind je een aantal tips bij het vinden van en de beste manier om een geschikte cv-ketel te kopen!

Gezinssamenstelling

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe ketel is het eerst belangrijk om naar je huidige gezinssamenstelling te kijken. Houd tevens rekening met de toekomst. Een cv-ketel koop je immers ook voor de lange termijn. Wanneer je nu nog slechts met z’n tweetjes woont, maar er binnenkort wel gezinsuitbreiding op de planning staat, dan wil je uiteraard ook zeker weten dat de cv-ketel dan nog voldoet aan jouw gezin. Ook wanneer er kinderen binnenkort het huis verlaten kunnen jouw wensen met betrekking tot de cv-ketel veranderen.

Warm water

Bedenk daarnaast ook goed hoe jij straks de warm water behoefte van jouw woning voor je ziet. Vind je het bijvoorbeeld verschrikkelijk als er maar op één plek tegelijkertijd warm water is? Bijvoorbeeld als de kraan beneden wordt aangezet en de douche vervolgens koud wordt? Dan is het slim om naar een cv ketel te kijken die meerdere warmwaterpunten bevat. Ook wanneer je een whirlpool hebt is dit verstandig.

Cv-ketel prijs

Een cv-ketel is over het algemeen niet goedkoop. Toch zijn er onderling wel enorm veel verschillen aangaande de cv-ketel prijs. Daarom is het verstandig om van tevoren alvast je budget te bepalen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan de cv-ketel? Het goede nieuws is dat er tegenwoordig bijna voor ieder budget wel een geschikte cv-ketel te vinden is. En als je echt zeer weinig te besteden hebt, dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om eventueel een tweedehands cv ketel aan te schaffen of er eentje te huren.

Persoonlijke wensen

Zet voordat je een cv-ketel koopt ook nog altijd een aantal persoonlijke wensen op een rijtje. Dit is geheel afhankelijk van jouw eigen situatie. Waar komt de verwarmingsketel bijvoorbeeld te hangen? Als dit in de slaapkamer is, dan heb je misschien behoefte aan een stille variant. Wil je sneller warm water hebben in de keuken, omdat dit nu simpelweg nog te lang duurt? Kies dan voor een verwarmingsketel met een kortere verbinding naar de keuken.

Schrijf al dit soort persoonlijke wensen op, zodat je een ketel kunt kiezen die aan alle wensen voldoet. Zo weet je zeker dat je straks over de juiste ketel beschikt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline