Grote woonkamer inrichten: zo maak je het gezellig 0

grote woonkamer inrichten

Een grote woonkamer inrichten kan, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, nog best lastig zijn. Een grote ruimte knus maken is nog niet zo makkelijk gedaan. Veel mensen maken de fout om zoveel mogelijk meubels en accessoires in dezelfde ruimte te proppen. Natuurlijk zorgt dit voor een voller gevoel, maar het ziet er eerder rommelig dan knus uit. Maar hoe doe je het dan? Een grote woonkamer inrichten wordt een eitje met de volgende handige tips.

1.         Gebruik de woonkamer voor meerdere doeleinden

Als je aan de slag gaat met een grote woonkamer inrichten is het allereerst belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is en wat je nodig hebt als zitruimte. De rest van de ruimte kan je onderverdelen in verschillende categorieën. Maak bijvoorbeeld een aparte werkruimte in de kamer of voeg tevens een eetruimte toe aan je woonkamer. Met een grote kamer kan je vrijwel alle kanten op.

2.         Ga groot te werk

Een grote woonkamer inrichten is niet moeilijk als je maar weet hoe je te werk moet gaan. Als je beschikt over een grote woonkamer mag je dan ook best groot te werk gaan. Denk aan een gigantische bank om al jouw gasten op te kunnen ontvangen of ga voor wat extravagants aan de muur. Voorkom hele kleine wanddecoraties, dat zorgt voor minder eenheid en maakt de woonkamer minder knus. Een grote woonkamer inrichten kan ook erg leuk zijn. Speel bijvoorbeeld met wat grote eyecatchers die je normaal gesproken niet in een traditionele woning zou vinden.

3.         Creëer eenheid en rust in de kamer

Hoe creëer je rust en eenheid als je aan de slag gaat met een grote kamer inrichten? Zorg er allereerst voor dat je een duidelijke woonstijl uitkiest en toepast in de ruimte. Veel mensen maken de fout om de ruimte met diverse stijlen en kleuren te vullen. Zo sla je compleet de plank mis als je juist wilde gaan voor knusheid. Zorg dat je dezelfde materialen en kleuren als leidraad door de woonkamer gebruikt.

4.    Grote woonkamer inrichten: leegheid mag!

De grootste fout die je kan maken bij een grote woonkamer inrichten is dat je vrijwel elk stukje ruimte wilt benutten. Dit is uiteraard helemaal niet nodig. Sommige hoeken mogen best leeg blijven. Gebruik bijvoorbeeld een wanddecoratie om de leegte op te vullen. Stoor je je echt aan de lege hoeken in de kamer? Kies dan voor een grote plant om je woonkamer nog knusser te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline