Haal het beste uit je garage met deze tips! 0

Haal het beste uit je garage met deze tips!

De zomer is weer voorbij en dat betekent dat het tijd is voor een grote garage opruim. Door een keer per jaar je garage even goed op te ruimen, zorg je ervoor dat het een functionele en overzichtelijke ruimte blijft. Je garage is namelijk een belangrijk onderdeel van je huis en het is zonde als je deze niet optimaal benut. Of je ruimte nou als opslagplaats gebruikt of misschien wel als werkruimte, het is altijd goed om deze in goede staat te houden. Helaas wordt deze ruimte gemakkelijk over het hoofd gezien. Deze blog dient dan ook als reminder om het beste uit je garage te halen. 

Zorg voor goede organisatie

Hoewel het aantrekkelijk is om gewoon alles wat je even niet nodig hebt in de garage te gooien, kun je hier toch beter over nadenken. De garage wordt bij veel mensen al snel een grote troep waar niks meer in de vinden is. Dat is zonde, want er kan zoveel meer potentie in zitten. Hou een keer weekendje vrij om de ruimte onder handen te nemen en te organiseren. Een opgeruimde garage geeft namelijk een hoop rust. Haal alles eruit wat erin zit en maak een selectie van de spullen die je echt wil houden. De rest kan je beste meteen weggooien of verkopen. Zo voorkom je dat de garage te vol wordt met spullen die je niet nodig hebt. Om te zorgen voor een georganiseerde ruimte, kun je het beste even investeren in een paar wandrekken en kisten. Zo kun je je spullen gemakkelijk overzichtelijk bewaren en weet je in de toekomst ook precies waar je kan vinden wat je nodig hebt. 

Investeer in een goede deur

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een goede garagedeur doet meer met de ruimte dan je zou verwachten. Het beste kun je dan ook kiezen voor een sectionaaldeur. Deze deuren zijn compact en zorgen tevens voor goede isolatie. Daarmee bespaar je ruimte en zorg je ervoor dat vocht en stof je garage niet gemakkelijk in kunnen komen. Wel zo fijn voor de kwaliteit van spullen die erin opbergt. Tot slot is het ook belangrijk om goed te kijken naar de veiligheid van de garagedeur. Je wil namelijk natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren. Helemaal niet als je kinderen hebt. Met een sectionaaldeur zit je in dat geval ook altijd goed. Deze zwenkt namelijk niet naar buiten, waardoor de kans op ongelukken zo klein mogelijk is. 

Behandel de ruimte als een onderdeel van het huis

Tot slot is de beste manier om het meeste uit je garage te halen door deze te behandelen alsof het echt een ruimte van je huis is. Dit houdt in dat je de muren best een leuk kleurtje kan geven. Verder hoef je de garage natuurlijk niet wekelijks van top tot teen schoon te maken, maar af en toe de spinnenwebben weghalen en een bezem erdoor halen kan natuurlijk geen kwaad. Ook iets meer investeren in opberg spullen die er netjes uitzien kan al een groot verschil maken. Zo zorg jij ervoor dat je ook van je garage een fijne plek kan maken. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline