Heb jij al rookmelders op elke verdieping? 0

Waar hang je rookmelders op?

Door middel van een rookmelder wordt je als bewoner gealarmeerd als er brand is. Rookmelders hebben dan ook twee verschillende functies. Zo kan het de rook signaleren en hier wordt vervolgens door middel van een hard geluid een signaal van afgegeven. Vooral als er in de nacht brand uitbreekt, is een rookmelder een goede uitkomst. Je hebt dan natuurlijk niet door dat er rook door je huis heen gaat en er een brand uitgebroken is. Het maakt niet uit in wat voor woning je woont. Een rookmelder zorgt voor veiligheid en dit zou iedereen in huis moeten hebben. Dit wordt dan ook verplicht gesteld.

Verplichting komt eraan

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om een rookmelder op elke verdieping bevestigd te hebben. Of dit nou een koopwoning of een huurwoning is. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt en dat is maar goed ook. Het maakt namelijk helemaal niet uit waar je woont, als het maar een veilige omgeving is waarbij je zeker kan zijn dat je wakker wordt gemaakt door een melding van rook. Je wilt met een gerust hart in een woning kunnen wonen. Het is dan ook goed dat deze verplichting wordt ingezet. Om de mensen wat tijd te geven om deze verplichting voor elkaar te krijgen, is de ingangsdatum 1 juli en niet eerder. Dit is overigens ook goed voor de levering van rookmelders. Als je ineens een verplichting zou invoeren, zal de voorraad direct uitverkocht zijn. Dit kan een hoop problemen veroorzaken. Door de extra tijd kan dit voorkomen worden.

Waar hang je rookmelders op?

Het is te begrijpen dat je een rookmelder wellicht niet mooi vind in je interieur. Toch is het van belang om deze in je woning te bevestigen om je veiligheid te waarborgen. Ook met een rookmelder kun je wat moois maken van je woning. Je hoeft zo’n rookmelder natuurlijk ook helemaal niet midden in je woonkamer te bevestigen. Het is wel de bedoeling dat een rookmelder aan het plafond hangt. Daarnaast zijn er nog wat handige tips voor het ophangen van een rookmelder, zodat je prettig kunt wonen, maar wel veilig. Het is de bedoeling dat je rookmelder niet op de tocht hangt. Daarnaast moet deze minimaal 50 centimeter van een hoek of muur in je woning af hangen. Een handige tip wat sommige mensen wellicht niet weten, is dat je een rookmelder het beste in de vluchtroute kunt hangen.

Batterij van rookmelder vervangen

Als de batterij van een rookmelder op is, gaat het heel vervelend piepen. Best hard ook. Dit is juist goed, omdat je het anders snel vergeet of niet hoort. Het piepen is zo vervelend, dat je deze dus gelijk wilt verwisselen. Vaak gebeurd dit ook net voordat je wilt gaan slapen, dus dan is het helemaal handig om de batterij van je rookmelder te vervangen. Het is handig om dit direct te doen, aangezien je wel wilt dat de rookmelder werkt. Rookmelders zijn er immers voor je veiligheid en die kun je niet waarborgen als de rookmelder het niet eens doet.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline