Het is weer tijd voor een winterdekbed! 0

winterdekbed

De eerste koude dagen hebben ons land al bereikt en de laatste weken schommelt de temperatuur nog net rond de dubbele cijfers. Het is weer najaar! Het najaar staat in het teken van het winterproof maken van de woning. Ook de slaapkamer wordt niet overgeslagen. Opeens is daar de vraag: wordt het geen tijd voor een winterdekbed?

Veel mensen kunnen niet wachten om hun heerlijke dekbed over zich heen te trekken. Als de avond valt en de kou ons huis binnenstroomt, lijkt er geen fijner gevoel dan een zacht en warm dekbed op ons lichaam. In de winter hebben we echter vaak een dikker dekbed nodig dan in de andere tijden van het jaar. Word je nachtrust dikwijls verstoord, simpelweg omdat je het te koud hebt in bed? Dan wordt het hoog tijd om je huidige dekbed te vervangen voor een winterdekbed. Een dekbed die jou de komende maanden heerlijk warm houdt en waar je niet meer onder vandaan wilt komen! Maar welk dekbed kies je?

Welk dekbed is het meest geschikt?

Dekbedden zijn verkrijgbaar in werkelijk alle soorten en maten. Zo zijn er dekbedden in verschillende warmteklassen, denk aan zomer- en winterdekbedden. En er bestaan ook speciale 4-seizoenen dekbedden, deze beschikken over meerdere lagen die aan elkaar verbonden kunnen worden voor de koudere nachten. Bij de aanschaf van een nieuw bed is het verstandig om op de warmteklasse te letten. Deze vertelt je veel over de warmte van het dekbed, maar ook over de isolerende functie hiervan.

We kunnen de warmteklassen onderverdelen in 4 groepen. Hierbij is klasse 1 het warmst. Deze wordt toegepast door mensen die in slecht geïsoleerde slaapkamers wonen of, door medische omstandigheden, niet te veel kou kunnen verdragen. Klasse 4 geldt als het dekbed dat zo min mogelijk warmte afgeeft, deze is ideaal voor warme zomernachten of huizen die onwijs goed geïsoleerd zijn.

dekbed

De vulling van het dekbed

Natuurlijk ben je er na al deze keuzes nog lang niet. De vulling van het dekbed is de allesbepalende factor voor een fijne nachtrust. Het is dan ook van cruciaal belang dat deze met zorg wordt uitgekozen. Welke vulling voor jou het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van eigen smaak en voorkeur. Er zijn mensen die zich enkel wikkelen in luxe vullingen zoals dons en veren, maar ook mensen die zweren bij katoen of synthetische stoffen. Mensen die kampen met een huisstofmijtallergie hebben er baat bij om goed op de vulling van hun dekbed te letten. Zo staat het donzen dekbed bekend om zijn anti allergische kwaliteiten. Dons kan vocht heel slecht vasthouden, waardoor deze geen optimale leefomgeving biedt voor de huisstofmijt. Hierdoor kan een donzen dekbed bijdragen aan een optimale nachtrust voor allergische mensen.

Kom je er niet uit? Vraag dan om advies in de winkel of webshop. Je hebt in elk geval genoeg keuzes te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline