Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe kozijnen 0

Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe kozijnen

Zijn jouw kozijnen nodig aan vervanging toe? Dan sta je voor een flinke uitdaging. Het aanbod van kozijnen is namelijk niet alleen groot, maar het aantal aanbieders is nog véél groter. Hoe weet je dan nog of de juiste keuze maakt? Voor welk kozijn kies je? Voor welk bedrijf? Het lijkt bijna onmogelijk om een beslissing te maken.

Gelukkig is er ook licht aan het einde van de tunnel. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je het jezelf gemakkelijker kunt maken. Ten eerste door jezelf goed in te lezen. Want waar moet je nu eigenlijk precies op letten? Met een handige checklist in de hand, wordt dit allemaal al een stuk gemakkelijker. In dit artikel nemen we je graag mee en vertellen we je alles wat je moet weten.

Kunststof kozijnen? Let dan op het VKG Keurmerk

Is je oog gevallen op kunststof kozijnen? Dan ben je zeker niet de enige. Kunststof kozijnen worden steeds populairder in ons land. Maar er is wel een verschil in kwaliteit en met name duurzaamheid. Zo zijn er genoeg bedrijven die hun kozijnen verkopen onder de noemer duurzaam, maar waarbij dit in de praktijk vies blijkt tegen te vallen.

Een goede manier om dit te voorkomen is erop te letten of het bedrijf ook over een VKG Keurmerk beschikt. Hiermee worden de kwaliteits- en duurzaamheidseisen van de kozijnen gewaarborgd. Er wordt streng gecontroleerd of het bedrijf en de producten aan alle eisen voldoen. Alleen dan mag het bedrijf ook adverteren met het keurmerk. Dit keurmerk geeft dus een goede indicatie van de kwaliteit die je mag verwachten.

Vraag meerdere offertes op

Schroom je niet om meerdere offertes op te vragen. Waarschijnlijk zitten er bij jou in de buurt  een handvol bedrijven die nieuwe kozijnen kunnen zetten. Je wilt natuurlijk weten wat hun tarief is. Het is bijna altijd mogelijk om vrijblijvend een offerte op te vragen. Je bent niet verplicht om hier dan ook iets mee te doen. Maar het geeft wel goed vergelijkingsmateriaal.

Natuurlijk is prijs niet de enige doorslaggevende factor in dit verhaal. Ook wil je graag weten wat je van de kwaliteit kunt verwachten. Daarom ook goed om ervaringen van anderen te lezen. Deze kun je online meestal heel gemakkelijk vinden. Natuurlijk zeggen deze ook niet alles, maar het geeft wel een redelijk beeld van wat je kunt verwachten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Bekijk welke opties er worden aangeboden

Tegenwoordig is het niet meer een kwestie van ‘gewoon, nieuwe kozijnen’. Nee, het aanbod is heel groot en de keuzes die gemaakt moeten worden misschien nog wel meer. Zo is het steeds vaker mogelijk om uit een heel scala van RAL kleuren te kiezen, maar ook eventuele verbindingen of speciaal glas die gemaakt kunnen worden. Bespreek daarom goed de verschillende opties met de aanbieders en vergelijk deze eventueel ook met elkaar. Zo weet je zeker dat het kozijn op zijn allermooist zal zijn. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline