Hoe creëer je sfeer met Ledverlichting? 0

Ledverlichting

Tegenwoordig heb je Ledverlichting in alle groottes vormen en kleuren. Waar vroeger LED als kil en ziekenhuisachtig werd beschouwd, is dit nu heel anders. Ledverlichting kan de meest kale kamer omtoveren in een waar paradijs. Waar kun je LED eigenlijk allemaal toepassen? De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. In dit artikel wordt voor je op een rijtje gezet waar je LED zou kunnen toepassen. LED heeft veel voordelen vergeleken met ‘normale’ armaturen. Niet alleen verbruiken Led Lampen veel minder elektriciteit, ze gaan ook lager mee. Dubbel duurzaam dus.

In de gang

De plek waar alles begint. Als letterlijk niet in het duister wil tasten, is een goede LED plafonnière absoluut gewenst. Zo heb je snel al je spullen bij elkaar verzameld en hoef je niet met de zaklamp op je telefoon te verlichten. Door de duurzaamheid van LED verlichting is het ook niet erg als je s ’avonds de lamp even aan houd. Zeker fijn bij het uitlaten van de hond, of de boodschappen uit de auto halen als het donker is. Wil je dat de lamp meteen aangaat als je aankomt? Dit kan! Tegenwoordig heb je ook plafonnières met bewegingssensoren.

In de woonkamer

Voor mensen het centrale punt van de woning. Hier wil je zeker dat de verlichting goed is, maar dat het er ook leuk uitziet. De CALEX LED lamp bijvoorbeeld, heeft een prachtige vintage look. Hiermee creëer je absoluut een fijne omgeving voor je en je medebewoners. De CALEX lampen zijn verder ook dimbaar. Dus perfect voor elke situatie. Bij het avondeten of huiswerk maken, is ander licht gewenst dan bij het ontbijt.

CALEX LED lamp

In de badkamer

Ledverlichting heeft ook zijn plekje in de badkamer gevonden. Een Led spot heeft altijd een normering. Zoek armaturen met een IP44 of IP65 normering. IP44 is spatwaterdicht, en IP65 is volLEDig waterdicht. Voor bij de wasbak is een armatuur met IP44 voldoende. Boven de douche wordt aangeraden om naar een IP65 lamp te kijken. De lamp kan hier namelijk direct in contact komen met water.

In de keuken

Als laatste zijn LEDlampen ook goed toepasbaar in de keuken. Je kan gaan voor (inbouw) spots of elk andere vorm van LEDverlichting. Net als bij in de badkamer, moet je in de keuken wel rekening houden met eventuele waterspatten. Een armatuur met een IP44 zou al voldoende moeten zijn. Vraag het anders voor de zekerheid aan de specialist. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline