Hoe decoreer ik mijn plafonds? 0

Hoe decoreer ik mijn plafonds?

Plafonds blijven een vergeten onderdeel van iedere woning. Zodra we een woning verbouwen of een make-over geven, zullen we niet direct denken aan het decoreren van het plafond. Vreemd eigenlijk, want het plafond kan enorm veel betekenen voor de uitstraling van een ruimte. Wil jij het dit keer echt anders aanpakken en wil je het plafond onder handen nemen? In dit artikel geven we enkele tips om van jouw plafonds dé eyecatchers van de woning te maken!

Kunst voor aan het plafond

Wie denkt aan het decoreren van een plafond, denk waarschijnlijk direct aan schilderwerk. Maar dit is natuurlijk niet het enige wat je kunt doen om het plafond een geheel nieuwe uitstraling te geven. Met behulp van sierlijsten en ornamenten maak je van jouw plafonds ware kunstwerken.

Ornamenten? Veel mensen zien deze nog steeds als versieringen die je vooral in monumentale gebouwen en zeer oudere woningen ziet. Dat is toch niks voor jouw moderne nieuwbouwwoning? Wie dit denkt, heeft het goed mis! Ornamenten kunnen een ware verrijking voor iedere woning zijn. Of je nu beschikt over een geweldige oude woning of de eerste stappen in een nieuwbouwhuis hebt gezet. Het Schippertje is dé specialist op het gebied van ontwerpen, produceren, monteren en restaureren van ornamenten en sierlijsten en stellen dan ook dat er voor ieder wat wils te vinden is. Ornamenten geven het plafond direct een geheel nieuwe uitstraling én vormen een ware eyecatcher. Plafondlijsten zijn vaak een geweldige overgang tussen wand en plafond. Welke kunstvorm je ook kiest, beiden zullen veel voor de uitstraling van de ruimte betekenen.

Kunst voor aan het plafond

Laat je creativiteit de vrije loop 

Durf te experimenteren met kleuren en kunstwerken! Op het plafond mag je best wel een beetje uitpakken. Zeker als de ruimte al zeer rustig oogt, kan je je best een hoop permitteren. Vind je het toch een beetje spannend om het plafond direct naar eigen wens samen te stellen? Vraag dan gerust om advies aan een specialist in ornamenten, plafondlijsten of schilderwerk.

Samen met hun kan jij al je wensen in kaart brengen en de verschillende mogelijkheden bespreken. Tegenwoordig merken steeds meer mensen op hoe belangrijk de uitstraling van hun plafond is. Daardoor zien we ook dat het aanbod in decoratiestukken voor het plafond groeit. Hierdoor is het heel fijn dat je altijd wel iets kunt vinden wat bij jou past, maar het maakt de keuze er niet gemakkelijker op. Een specialist kan jou helpen om de opties op een rijtje te zetten.

Plafond schilderen

Wil je het plafond een likje verf geven? Dan is het allereerst belangrijk dat je de juiste kleur kiest. Over het algemeen wordt geadviseerd om een niet al te donkere kleur te kiezen. Hierdoor kan de ruimte heel somber ogen. Als je kiest voor een lichte kleur, geniet je direct van een frisse en open uitstraling in de kamer. Bovendien kan je het geheel nog een stuk spannender maken door voor een bijzondere plafondschildering, ornament of plafondlijst te kiezen. Dit is in combinatie met een frisse kleur gegarandeerd een groot succes!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline