Hoe herken je een goede schildersofferte? 0

Hoe herken je een goede schildersofferte

Waarschijnlijk heb je om de paar jaar wel weer zin om lekker aan je huis te klussen, te kiezen voor een andere kleur op je muren of het kiezen van nieuwe meubels. Maar is het nu tijd om te schilderen, dan zul je waarschijnlijk wel weer zoeken op schilders gezocht. Een term wat vaak gebruikt wordt, omdat het vaak handig is om meerdere schilders met elkaar te vergelijken qua offertes. Veel je iets specifieker zoeken op schilders? Zoek dan bijvoorbeeld eens op ‘’utrechtse schilder’’. Dan krijg je alle schilders uit de buurt en dan kan je bij alle schilders een navraag doen op een offerte. Maar waar moet je nou op letten bij een goede offerte?

Hoe berekent de schilder de prijs?

Wanneer je meerdere schilders benaderd, wil je wel weten waar de schilder de prijs op baseert. Een schilder kan namelijk de prijs op verschillende manieren berekenen. Zo kunnen ze kiezen voor een vaste prijs. Dit is wel een optie die vaak als voorkeur naar buiten komt, want bij een vaste prijs is dat ook inclusief materiaal- en voorrijkosten. Dan weet je vaak waar je aan toe bent en dan zal het ook niet meer voorkomen dat je aan extra kosten moet gaan denken. Naast een vaste prijs heb je ook nog een richtprijs of een uurtarief. Er wordt wel afgeraden om met een richtprijs te werken, want vaak wordt de prijs pas bepaald wanneer al het werk afgerond is. Ditzelfde geldt bij uurtarief, maar als je daarvoor kiest is het eigenlijk kwestie van vertrouwen dat de schilder alles goed en netjes berekend.

Staan er stelposten in de offerte

Wanneer je een offerte hebt, check dan altijd even van te voren of er stelposten genoteerd zijn. Wat zijn dan stelposten? Stelposten zijn namelijk geschatte bedragen voor onderdelen van een verbouwing of een klus. Deze stelposten worden pas berekend wanneer de laatste details bevestigd zijn. Een voorbeeld hierbij is dat er problemen kunnen ontstaan tijdens het verven, zoals houtrotherstel. Dit zijn situaties waar je dan voor moet uitkijken, want die kan naderhand de prijs veel hoger maken dan dat het eerst was.

Zijn de afspraken vastgelegd?

Hoe uitgebreider de schilder zijn werkzaamheden in de offerte vastlegt, hoe minder dat voor misverstanden kan gaan zorgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de onderstaande vragen: welke materialen zal de schilder gebruiken, zoals welke kleur, merk en welke type. Voor hoeveel lagen zal de schilder gaan kiezen? En herstelt de schilder ook bijvoorbeeld kleine houtrot plekken. Want het herstel van hout is namelijk noodzakelijk voordat er daadwerkelijk geschilderd kan worden. En spreek ook een begin- en einddatum af voor de klus. Natuurlijk is een schilder afhankelijk van het weer, maar het is wel voor beide partijen fijn om een indicatie te weten wanneer hij aan de slag gaat en wanneer hij verwacht om weer klaar te zijn. Daar kan jij dan ook weer jouw plannen op afstemmen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline