Hoe kies ik de juiste verlichting voor in huis? 0

Verlichting is allesbepalend voor de sfeer in huis. Toch heeft dit vaak niet de hoogste prioriteit als we een woning inrichten. We besteden immers veel liever aandacht aan het uitzoeken van meubels, accessoires en gordijnen. Lampen kopen? Dat doen we wel een keertje. Jammer dat er vaak zo over gedacht wordt, want verlichting speelt misschien wel de belangrijkste rol binnen ieder interieur. Hoog tijd om hier dan ook extra aandacht aan te besteden. Maar hoe kies je de juiste verlichting voor in huis? Kies je voor led spots van budgetlight.nl of zijn er ook andere soorten verlichting die jou prikkelen? Waar jouw hart ook ligt, met de volgende tips vind je altijd de perfecte verlichting!

led spots

Stel een lichtplan op

Als je naar de juiste verlichting op zoek bent, is het eerst belangrijk om een lichtplan op te stellen. Hierbij kan je hulp vragen aan een deskundige, maar je kunt het klusje ook eenvoudig zelf doen. Het is handig om hiervoor een plattegrond van de woning te gebruiken.

Teken in de plattegrond waar de stopcontacten zitten, waar de meubels gevestigd zijn en geef met kleurtjes aan wat voor soort verlichting hier nodig is. Meestal maken we onderscheid tussen basisverlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Maak nooit enkel gebruik van basisverlichting. Natuurlijk is de ruimte dan wel functioneel verlicht, maar het zal nooit voldoende sfeer brengen. Door een combinatie van meerdere lichtsoorten te maken, zorg je voor het mooiste resultaat.

Maak gebruik van een legenda om de kleurtjes aan te duiden, zo weet je ook na een langere tijd nog welke verlichting je nodig hebt. Als je het lichtplan hebt opgesteld, is het een stuk eenvoudiger om de juiste lampen aan te schaffen.

Denk outside-the-box

Vaak zien we dat mensen zich vastgrijpen aan de huidige woontrends. Ze willen alles zo modern en hightech mogelijk. Maar waarom eigenlijk? Je interieur hoeft er niet uit te zien alsof deze uit een woontijdschrift is komen wandelen. Je mag ook gewoon je eigen gevoel en smaak volgen. Dat maakt jouw woning juist persoonlijk en daardoor sfeervol. Kleur daarom eens buiten de lijntjes en kijk naar verschillende soorten lampen.

Van lampen die in de volksmond ‘oudbollig’ worden genoemd tot lampen met een hele aparte vormgeving, werkelijk niets is te gek! Kies voor een lamp die bij jou en het interieur past. Dan kan je nooit een verkeerde keuze maken.

outside the box lampen

Vraag om deskundig advies

Vind je het lastig om de juiste verlichting uit te zoeken? Heb je wel al een beetje een idee van wat je zou willen voor jouw interieur? Dan kan je er ook voor kiezen om deskundige hulp in te schakelen. Dit klinkt extremer dan het daadwerkelijk is. Hiermee bedoelen we simpelweg dat je vakmensen inschakelt om samen met jou het lichtplan te beoordelen. Als je uitlegt wat je precies van iedere ruimte verwacht, kunnen zij samen met jou de juiste verlichting zoeken. Zo geniet je van een geoptimaliseerd lichtplan en een fijne sfeer in huis.

Wil je online verlichting kopen? Schroom je dan niet om te chatten, mailen of te bellen met het winkelpersoneel. Zij kunnen jou vaak ook van een afstand hulp bieden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline