Hoe kies je een douchecabine? 0

Hoe kies je een douchecabine

Ga eerst eens je badkamer eens goed bekijken. Dat kun je ook maar beter niet alleen doen, vooral omdat je niet alleen de badkamer gaat gebruiken. Heeft je badkamer nu een moderne uitstraling of ben je van plan de badkamer onder handen te nemen? Als het de bedoeling is een douchecabine in te bouwen omdat je de badkamer wilt moderniseren zijn er een paar interessante opties.

Maar tenzij je een complete renovatie wilt gaan ondernemen, het is het beter om te kijken welke vorm van behuizingen zal passen in het bestaande ontwerp van je badkamer. Na de keuze tussen de douchecabine vormen die passen bij je huis en badkamer, neem dan een kijkje op de douchedeur stijlen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op de persoonlijke voorkeur van jezelf en je familie voor douchecabine, duurzaamheid en algehele esthetiek.

Eigenlijk zijn er twee soorten douchecabines.

De volledige cabine, die je overal neer kunt zetten, aan kunt sluiten en gebruiken. Vier glazen of kunststof wanden en een douchebak, met de aanvoer en afvoer van het water volledig deel van het pakket.
En dan is daar de cabine zonder achterwand, die ingebouwd moet worden tegen een bestaande muur met kraan en douche aansluiting.
Deze eenvoudige uitvoering is bedoeld om de badkamer een modern aangezicht te geven, zonder al te veel ingrijpende veranderingen of verbouwingen.

Verder is er natuurlijk de douchewand. Een glazen wand aanbrengen op de bestaande douchebak lost alvast een paar problemen op, zoals vooral het gespetter van een douchende persoon en het water dat daarna in de badkamer op de vloer terecht komt. Het is de meest eenvoudige oplossing en de wand kan snel aangebracht worden. Bestaande aansluitingen voor douche, kranen en afvoer kunnen gewoon blijven waar ze zijn.

Complete douchecabine kopen.

Wil je een complete douchecabine kopen? Een volledige douchecabine aanbrengen is veel werk. Je moet namelijk de al ingebouwde aansluitingen op de een of andere manier verbinden met de bestaande leidingen voor licht, water en afvoer. Ja, en moderne douchecabine heeft verlichting nodig, het is een afgesloten geheel en het wordt dus relatief donker als de deuren gesloten zijn.
Als je de badkamer helemaal van het begin af aan opbouwt, is het aansluiten geen groot probleem. Zet de douche niet te ver van een van de muren en sluit de leidingen aan.

complete douchecabine kopen

In een bestaande badkamer zijn de aansluitpunten al bekend, en dat bepaald dus ook de keuze voor een passende douchecabine. Kun je een volledige cabine niet aansluiten aan je bestaande leidingen dan blijft alleen de gedeeltelijke cabine over.

Deuren, of glijdende wandpanelen.

Geweldig voor kleine ruimtes, een schuifdeur behuizing neemt de minste ruimte in je badkamer. Zoek naar volledige paneel-dichtingen om er zeker van te zijn dat de douche waterdicht is waar de deur achter de cabine schuift.

Draaideuren of openslaande deuren.

Dit is een andere goede optie voor kleine ruimtes, en vooral voor een kleine douche ingang die niet breed genoeg is om de panelen van een schuifpaneel aan te passen. Vanwege de kleine scharnieren van openslaande deuren zal de keuze meestal vallen op draaideuren.

Scharnierende deuren

In tegenstelling tot draaideuren zijn er hierbij scharnieren aan de zijkant van het deurpaneel. Zoek naar scharnierende deuren met gesloten scharnieren voor bescherming tegen lekken en naar roestvrijstalen onderdelen voor maximale duurzaamheid.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline