Hoe maak je de ideale home gym? 0

Hoe maak je de ideale home gym?

Houd je een beetje van sporten? We geven je groot gelijk! Sporten is gezond en het stelt je als geen ander in staat je hoofd compleet leeg te maken; heerlijk is dat. Maar als je dan wilt gaan sporten, dan sta je elke keer weer voor een drempel. Je moet elke keer dat je wilt sporten de deur uit en naar de sportschool toegaan. Vervolgens zit je in een ruimte vol met zwetende mensen, die vaak ook precies die apparaten bezet houden die jij nodig hebt. Dat is natuurlijk super vervelend, en daarom wil je een oplossing zoeken. Een home gym is simpelweg een gym bij je thuis. Of dit nu op de zolder is, in de kelder of in je tuinhuis; het maakt allemaal niet uit. Het gaat erom dat je kunt sporten op je eigen terrein, zonder andere mensen. Maar hoe maak je dan zo’n home gym? Dat gaan wij je uitgebreid uitleggen in deze blog. 

Cardio

Allereerst de cardio. De cardio apparaten moeten simpelweg aanwezig zijn, anders ben je nergens. Waarom niet? Omdat je cardio moet doen. Cardio is goed voor je algehele gezondheid en niemand miskent dit onderdeel van sporten. Toch zijn er een heleboel mensen die geen cardio doen. Waarom niet? Omdat ze het niet leuk vinden. Een slecht excuus natuurlijk, want als we nooit iets zouden doen dat we niet leuk vinden, we nergens aan toe zouden komen. Je mag het echter wel zo leuk mogelijk voor jezelf maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een roeiapparaat. Meer informatie over een roeiapparaat kun je hier vinden. Met een roeiapparaat ben je namelijk, wat ons betreft en vele met ons, op de leukste manier met cardio bezig. Je bent lekker aan het bewegen, je verbrandt veel calorieën en je bent relatief snel klaar. 

Kracht

Dan is het tijd voor de kracht. De spierballen mogen niet vergeten worden, dat weet iedereen wel. Je hoeft echt geen bodybuilder te worden, maar een gezonde balans tussen conditie en kracht is altijd goed. Je zult daarom moeten kijken naar wat jij qua kracht belangrijk vindt. We raden je in ieder geval aan op een stang met losse gewichten te kopen en een rek waar je dit op verschillende hoogtes kunt bevestigen. Zo kun je bankdrukken, squatten, deadliften, shoulder pressen, rows doen en nog veel meer; eigenlijk alles wat je nodig hebt. Mocht je echt specifieke apparaten willen hebben of spiergroepen willen pakken, dan moet je hier zelf invulling aan geven. Wij willen je vooral meegeven dat je al een heel eind komt met een cardioapparaat, een stang, een rek, wat gewichten en een bankje. 

Accessoires

Dan kun je nog wat accessoires in je home gym neerzetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een airco, een speaker, wat leuke lichtjes en misschien zelfs een koelkast om je waterflesjes koel te houden. Het voordeel van een home gym, is dat je zelf bepaalt hoe je het interieur inricht. Als je dan toch bezig bent, kun je ook meteen wat gave foto’s ophangen voor de sfeer in je eigen gym. Een kleine moeite, maar het motiveert wel degelijk. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline