Hoe zorg je voor meer sfeer in de slaapkamer? 0

meer sfeer in de slaapkamer

De slaapkamer is misschien wel de belangrijkste plek in je huis. Voor de ontspanning en de nachtrust is het daarom ook belangrijk dat je een goede en fijne sfeer creëert. Dit doet doe je natuurlijk door de essentiële meubels, maar er zijn ook andere mogelijkheden!

Aankleding bed

Het bed is het belangrijkste onderdeel in de slaapkamer. Het bed moet natuurlijk ten eerste lekker liggen, maar moet ook sfeer brengen. Een bed is het middelpunt van de kamer, dus de sfeer van de slaapkamer is erg afhankelijk van het bed. Een bed kan je mooi aankleden door dekbedovertrekken. Zo kan je een mooie kleur krijgen, die bijvoorbeeld leuk past bij de muren en de kledingkast. Verder zijn er ook mooie patronen en printen te krijgen. Ook worden er door veel mensen gebruik gemaakt van sierkussens. Dit zijn geen kussens waar je op slaapt, maar zijn echt alleen bedoeld als decoratieobject. Eigenlijk is dit onnodig, en deze kussens moet je steeds van het bed afhalen, en weer op het bed doen. In de praktijk zorgen sierkussens dus ook voor veel ongemak en voor rommel. Zorg dus dat je met je dekbedovertrek, kussenslopen en bed frame de uitstraling van je bed neerzet. Een mooi headboard kan ook een mooie toevoeging zijn aan het bed.

Wanddecoratie

De muren van de slaapkamer hebben veel invloed om de algemene uitstraling van de slaapkamer. Dit heeft te maken met de kleur, maar ook met de decoratie wat je op de muren hangt. Een kale muur is vaak saai, dus het is zeker een aanrader om wat te plaatsen op de muur. Zo kun je kiezen voor een mooi schilderij, een foto of een ander object, zoals een souvenir. Ook kan je met decoratieobjecten een slaapkamer persoonlijk maken. Dit kan je doen door een mooie fotocollage te plaatsen op de muur bijvoorbeeld. Er is tegenwoordig een groot aanbod in foto’s laten drukken. Je kan namelijk foto’s drukken op verschillende materialen, zoals aluminium en plexiglas, maar je kan ook foto’s drukken in verschillende vormen. Zo heb je muurcirkels, hexagons en gewoon de standaard vierkante en rechthoekige foto’s. Daarbij zijn veel foto’s nu ook op te hangen met een magnetische ophangstrip. Zo beschadig je de muur niet, en kan je steeds de foto’s vervangen als je dat wilt. Ben je geïnteresseerd? Dan is het zeker een aanrader om even een kijkje te nemen bij Modulari. Deze partij biedt verschillende vormen en materialen aan waar je mooie herinneringen en persoonlijke foto’s opkan laten drukken.

Muurcirkels

Verlichting

Voor het slapen wil je natuurlijk graag geen lampen aan, maar voor de sfeer van de slaapkamer is verlichting een essentieel onderdeel. Zo kan je denken aan lampjes voor om een nachtkast, maar er is ook andere sfeerverlichting die je kan toevoegen aan je slaapkamer. Sfeerverlichting zorgt voor een gezelligheid, en kan ook daarbij ook voor ontspanning zorgen. Een tip is hierbij wel om gebruik te maken van een dimmer. Met een dimmer kan je gemakkelijk zelf instellen hoe fel je het licht wil hebben, en kan je dus ook de sfeer bepalen.

Opgeruimde slaapkamer

Mensen willen bij het decoreren van een slaapkamer nog wel is de fout maken dat er veel kleine mooie spulletjes moeten komen. Veel decoratiespullen zorgt echter juist meer voor rommel, en rommel heeft geen mooie uitstraling. Het is daarom belangrijk om goed in te schatten hoeveel je kwijt wilt in je slaapkamer, naast de essentiële onderdelen natuurlijk. Naast te veel spullen in de slaapkamer zijn er ook andere soorten rommel die je liever niet hebt. Zo gooien veel mensen gebruikte kleding over een stoel heen, of worden bijvoorbeeld nachtkastje bedenkt met tijdschriften of andere objecten. Het is daarom handig om vaste plekken in te richten voor deze rommel. Denk bijvoorbeeld aan een wasmand voor de kleding, en een tijdschriften mandje onder het bed.

Wel of geen tv?

Willen we een tv in de slaapkamer? Dit is een vraag die bij veel huishoudens wordt gesteld. Het antwoord op de vraag is natuurlijk per persoon verschillend. Toch is het wel handig om rekening mee te houden dat een tv vaak niet de mooiste uitstraling heeft voor de slaapkamer. Dit is ook de reden dat het mooi is ,als je een tv wilt voor je slaapkamer, om een opbergplek te hebben waar je de tv kan verstoppen. Dit kan je doen door een kast waar de tv instaat, of door de tv uit het bed te laten komen bijvoorbeeld. Deze bed met een tv die eruit kan komen is natuurlijk erg duur, maar kan een optie zijn voor mensen die heel graag een tv willen in de slaapkamer.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline