Horren: wat zijn dat eigenlijk precies? 0

Horren: wat zijn dat eigenlijk precies?

Steeds meer mensen laten horren voor hun ramen installeren. Zeker nu de zomermaanden weer om de hoek staan, kunnen horren eigenlijk niet meer ontbreken. Hoewel de meesten van ons wel weten wat een hor precies is, zijn er ook nog genoeg mensen die hier vrij weinig verstand van hebben. Want wat is een hor precies en waarom wordt deze geplaatst?

Horren bieden een tamelijk goede oplossing om insecten en andere kleine diertjes buiten de deur te houden. Een hor zorgt ervoor dat het je niet alleen lukt om deze beestjes buiten de deur te houden, maar dat dit ook nog eens niet hoeft te betekenen dat je direct alle deuren en ramen gesloten houdt. Een beetje ventileren blijft immers ontzettend belangrijk. Bovendien is voldoende frisse lucht gedurende de warmste maanden van het jaar natuurlijk ook enorm belangrijk. Bij het kiezen van de juiste hor zal je al direct merken dat het aanbod ontzettend groot is.

Voor ieder raam een geschikte hor

Het enorme aanbod van horren heeft natuurlijk ook enorm veel voordeel. Omdat er zo veel verschillende horren te vinden zijn, is er ook voor werkelijk ieder raam een geschikte hor te vinden. Dat betekent dat je nooit bang hoeft te zijn dat een apart type raam nooit verrijkt kan of mag worden met een hor.

Er zijn verschillende typen horren. De meest bekende zijn de rolhor, de inzethor, rolhordeur of plisséroldeur.

Welke hor het beste bij jou past? Dat is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Daarom is het verstandig om niet direct tot aankoop over te gaan, maar je eerst te laten informeren door iemand die daar verstand van heeft. Neem daarom vrijblijvend contact op met een bedrijf die gespecialiseerd is in horren en laat je informeren. Vergeet hierbij niet uitvoerig te vertellen voor welk type raam je een hor zoekt. Zo weet je zeker dat deze ook daadwerkelijk zal passen en je geen onnodige miskoop begaat.

Waarom een hor kopen?

Maar waarom zou je nu eigenlijk een hor kopen? Het antwoord is simpel: het gemak!

Iedereen kent het wel. Je geniet van de meest prachtige zomerse dagen en hele dagen staan zowel de deuren als de ramen wijd geopend. Hoewel je hier overdag weinig last van zult hebben, merk je in de avonden pas wat voor effect dit heeft gehad. Een erg groot effect. Want plotseling zie je overal insecten vliegen, word je lekgestoken door muggen en moet je de bijen van je afslaan. Van insecten wordt werkelijk niemand blij en ze kunnen je avond toch wel lelijk verpesten.

Natuurlijk wil je niet hele dagen de deuren en ramen gesloten houden. Niet alleen omdat je woning zo slecht wordt geventileerd, maar ook omdat het hierdoor gewoon te warm wordt in huis. Een hor biedt de uitkomst. Hiermee kun je eenvoudig de ramen en deuren open laten staan, zonder dat er ook maar een insect binnen kan komen. Zo geniet jij van meer wooncomfort en wordt de zomer nóg mooier.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline