Houd je huis koel 0

Houd je huis koel

Er zijn meerdere manieren om je huis koel te houden. De simpelste is natuurlijk: gewoon tegen elkaar openzetten die ramen. Laat maar binnen die zomerse bries. Als er tenminste een bries is. Maar vaak is dat juist wat er ontbreekt op zo’n warme dag. Een ventilator dan? Een glas met wat ijsklonten erin en je voelt toch wat verkoeling door je woning waaien. Al met al koelt het niet veel meer dan een halve graad af. Het is een soort pseudo-afkoeling, die je brein wijs maakt dat het koeler is, waardoor je het ook, even, zo ervaart. Wil je echt afkoeling, dan heb je een koel systeem nodig. Van een andere orde dan de koelkast deur open zetten, met als gevolg: een heel hoge energie rekening.

Beter slapen met een aircooler

Er zijn twee systemen waarmee je echt verkoeling kunt creëren in je woning. De airco en de aircooler. Wanneer kies je voor een aircooler in plaats voor een airco? De aircooler kan de lucht maar een paar graden laten afkoelen. Toch heeft dit systeem een aantal voordelen ten opzichte van een airco. De aircooler verbruikt minder energie en is goedkoper in aanschaf. Je hebt geen afvoer naar buiten nodig. Het is gemakkelijker te verplaatsen, en tot slot, goed nieuws voor de nachtrust: het maakt minder herrie!

Nooit meer zwetend wakker

Met de aanschaf van een aircooler krijg je meer waar voor je geld dan zelfs bij de wat luxere ventilator. Een aircooler maakt de lucht in de ruimte vochtiger. Wordt het iets te vochtig, zet dan een raam open om de vochtige lucht te kunnen laten ontsnappen. Wil je nog meer verkoeling, kies dan voor de mobiele airco. Deze kan behoorlijk wat meer verkoeling geven dan een aircooler, met een mogelijke temperatuurdaling tot wel 15 graden! Nooit meer zwetend wakker!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline