Houten jaloezieën schoonmaken? Zo pak je dat aan! 0

Houten jaloezieën schoonmaken? Zo pak je dat aan!

Jaloezieën behoren tot één van de populairste vormen van raambekleding in Nederland. Steeds meer mensen verrijken hun woning met een stel prachtige jaloezieën van www.mijnhoutenjaloezieën.nl. En als je over zulke prachtige jaloezieën beschikt, wil je natuurlijk ook dat ze mooi blijven. Hoewel jaloezieën over enorm veel voordelen beschikken, moeten we wel toegeven dat het schoonmaken soms een karweitje kan zijn. Jaloezieën trekken snel stof aan en (als je niet weet hoe je dit moet verwijderen) het kan best lastig zijn om al het stof te verwijderen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je het voor jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken.

Ben jij benieuwd hoe je je jaloezieën het beste schoon kunt maken? Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de volgende tips.

Begin altijd met afstoffen

Jaloezieën trekken helaas veel stof aan. Voordat je de lamellen dan ook goed kunt reinigen, is het eerst belangrijk om deze volledig stofvrij te maken. Gelukkig is dit eenvoudiger dan het lijkt. Je hebt echter wel een goede jaloeziestoffer nodig om dit te doen. Wil je liever geen speciale jaloeziestoffer aanschaffen? Dan kun je ook eenvoudig een plumeau of speciale stofdoek gebruiken. Er zijn ook mensen die hun stofzuiger langs de lamellen halen. Let er hierbij wel op dat je de lamellen niet onverhoopt beschadigd tijdens het stofzuigen. Zet de stofzuiger bovendien altijd op de laagste stand.

Ondanks dat je met een doek, stofzuiger of plumeau de lamellen ook stofvrij kunt krijgen, zal dit wel een stuk meer tijd (en geduld) kosten, dan wanneer je een jaloezie stoffer zou kopen. Gelukkig zijn deze vaak eenvoudig te krijgen en hoeven ze helemaal niet zo enorm veel geld te kosten. Zo zorg jij ervoor dat jouw jaloezieën stofvrij blijven en het huis gezellig en schoon blijft.

Pas op met schoonmaakmiddelen

Houten jaloezieën zijn natuurlijk prachtig, maar het is wel een materiaal wat nét een beetje extra aandacht nodig heeft. Je kunt houten jaloezieën niet onderdompelen in water met een sterk schoonmaakmiddel. Doe je dit wil, dan loop je het risico dat het hout wordt aangetast. Met alle gevolgen van dien. Pas bij houten jaloezieën dan ook op met schoonmaakmiddelen. Gebruik dit liever gewoon helemaal niet. De meeste viezigheid kan ook met een beetje water worden verwijderd.

Zijn er toch vlekken op de lamellen ontstaan die je er met alleen water niet uit lijkt te krijgen? Voeg dan eventueel nog een scheutje azijn aan het water toe. Dep nooit puur azijn op de houten lamellen, maar los dit eerst op in een emmertje met water. Gebruik bovendien niet teveel. Een klein beetje is genoeg. Het is beter om de lamellen zo min mogelijk schoon te poetsen met water en ze gewoon iedere week even mee te nemen in het schoonmaakrondje door ze stofvrij te maken. Zolang er geen vlekken zijn ontstaan, hoef je ze ook niet af te nemen met een natte doek.

Zorg er na het schoonmaken van de houten jaloezieën voor dat je deze ook weer laat drogen. Dit doe je het meest eenvoudigst door ze even af te nemen met een schone, droge doek. Probeer te voorkomen dat de jaloezieën lang vochtig blijven. Op die manier voorkom je onnodige beschadigingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline