Inspiratie voor stijlvolle wanddecoratie 0

stijvolle wanddecoratie

Willen we niet allemaal wel eens wat anders aan de wand terwijl we helemaal geen inspiratie hebben? Soms hebben we daarvoor net even wat extra inspiratie nodig. Wanneer je bezig bent met de inrichting van je huis gaat vaak de meeste aandacht uit naar de grotere meubels. Wanddecoratie wordt vaak pas gekozen wanneer alles al staat. Dat terwijl je met wanddecoratie een groot verschil in de sfeer welke een ruimte uitstraalt. Het kiezen van de juiste wanddecoraties welke zowel bij de meubels passen maar ook hetgeen uitstralen wat je wil kan dan ook wel moeilijk zijn. Ben jij er al uit welke uitstraling de ruimtes in jouw huis wil geven?

Wil je behang of verf op de muur?

Belangrijk voor de wand is een goede basis zowel behang of verf is een optie welke je hiervoor in gedachten moet nemen. Houd je heel erg van de minimalistische trend? Dan kan wandverf een uitstekende keuze zijn om hier aan vast te houden. Een simpele kleur zoals beige of grijs kan ook erg makkelijk worden gecombineerd met meubels in verschillende stijlen. Vind je een muur in dezelfde kleur juist wat te saai en ben je wel gedurfd? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een behang met een vrolijke print.

Behang is al een tijdje bezig met een opmars en wordt steeds populairder. In 2018 hebben we ook weer te maken met verschillende behangtrends. Zo zijn palmbomen op de muur erg populair, behang met een subtiele structuur denk hierbij bijvoorbeeld aan steentjes, minimalistische patronen zoals lijntjes, ruitjes en stipjes maar ook het combineren van verschillende behangen én de combinatie van behang en muurverf is trendy dit jaar.

Liever iets originelers dan behang of verf? Pak dan eens wat oude kranten of tijdschriften en gebruik dit als wanddecoratie. Wanneer er stukjes tekst in staan welke je aanspreken kan je deze ook zeker op de muur gebruiken. Zo kan je het altijd nog een keer terug lezen! Daarnaast is er tegenwoordig ook magnetisch behang. Magnetisch behang is er in verschillende soorten en ook hiermee kan je leuke stukjes tekst of mooie foto’s kwijt op de muur. Koop een stel leuke magneten, verzamel je leukste foto’s, knutselwerkjes en artikelen en je creëert zo een unieke muur!

Varieer met foto’s en frames

Foto’s zijn een makkelijke manier om een wand nog persoonlijker te maken. Foto’s zijn natuurlijk erg persoonlijk en dragen vaak ook mooie herinneringen met zich mee. Niets leukers natuurlijk om hier de wand mee te decoreren. Van al die mooie foto’s kan je natuurlijk op de muur een collage maken. Hiervoor kun je foto’s in een lijst aanschaffen en voor een extra speels effect hoeven ze niet eens dezelfde kleur of vorm te hebben. Daarnaast kan je ook variëren met andere materialen om de foto’s nog een keer extra uit te benadrukken, denk hierbij aan een stuk decoratief touw of aan een lichtsnoer.

meerdere schilderijen muur

Hout en wandplanken 

Heb je veel kleine spulletjes waar je veel waarde aan hecht welke zeker een mooi plekje verdienen in je huis? Dan zijn schappen aan de muur erg mooi om deze op ten toon te stellen. Schappen zijn erg mooi als ze onder elkaar bevestigd worden om een mooi overzicht te kunnen geven van al de spullen. Wanneer je van rustiek houdt zijn houten schappen een optie. Deze steken ook erg mooi af bij een lichtere muur en zijn net wat stoerder dan strakke witte planken. Naast schappen kan hout ook erg mooi staan als bekleding van de wand zelf. Denk bijvoorbeeld eens aan een gedeelte van de wand met hout achter de televisie. Met de houten planken aan de muur is het natuurlijk leuk om wat meer groen in huis te halen. Een plantje kan je mooi decoreren op een wandplank naast leuke fotolijstjes of souvenirs van uit het buitenland.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline