Inspiratie voor raamdecoratie 0

Inspiratie voor raamdecoratie

Het maken van keuzes kan soms een lastige zaak zijn. Zeker als je ergens voor moet kiezen waar je jarenlang met plezier tegenaan wilt kijken en veel geld voor moet neertellen. Kiezen voor raamdecoratie is zo’n onderwerp waar je om die reden de juiste keuze voor wilt maken. En de keuze is enorm groot, van jaloezie tot rolgordijn in eindeloos veel soorten en maten.

Raamdecoratie maakt of kraakt je interieur en het loont de moeite om wat tijd te steken in een zoektocht naar de juiste raamdecoratie voor elke kamer in je huis. Ga bij elke kamer goed na wat de functie moet zijn van de raamdecoratie en houd hierbij ook rekening met het soort ramen die kamer heeft.

Rolgordijnen als raamdecoratie in de woonkamer

De woonkamer is een plaats waar veel wordt geleefd. Als gezin breng je hier heel wat gezellige momenten door, maar het is ook de plek waar je visite ontvangt. Je wilt dan ook de juiste raamdecoratie kiezen en er geen geld op besparen.

Rolgordijnen zijn een goede keuze en geschikt voor elke interieurstijl. Je vindt ze in alle soorten, maten en kleuren waardoor iedereen er zijn gading in vindt. Vooral het duo rolgordijn is een leuke optie, hij is erg modieus en handig. Duo rolgordijnen bestaan uit twee banen van afwisselend stof en gaas. En dit aan de voor- en achterkant waardoor je met het koord dat zich aan de zijkant bevindt perfect kunt regelen dat je de nodige privacy hebt, er toch ook licht naar binnenvalt en je naar buiten kunt kijken.

duo rolgordijn

Een gezellige sfeer in de woonkamer met jaloezieën

Door jaloezieën te gebruiken als raamdecoratie krijgt je huiskamer een frisse uitstraling. Jaloezieën zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoeveel daglicht je huis mag binnenkomen. De bekendste soort is de aluminium jaloezie, maar je hebt ook pvc-jaloezieën en als je meer van een natuurlijke uitstraling houdt met warmte en sfeer in je huiskamer dan zijn er de houten jaloezieën. Ze geven je huiskamer een ouderwets, warm gevoel en zijn multifunctioneel. Zo zijn ze geschikt voor zonwering en tegelijkertijd decoratief.

Decoratieve verduistering voor de slaapkamer

Voor je slaapkamer kun je beter een ander soort raambekleding kiezen dan voor de woonkamer. Je hebt een goede nachtrust nodig en als het donker is in je kamer slaap je beter en langer. Slaap je graag eens lekker uit maar wordt je in de zomer al vroeg wakker, omdat de zon vroeg begint te schijnen of werk je in ploegendienst en moet je overdag slapen? Dan zijn verduisterende rolgordijnen de oplossing voor jou, ze laten namelijk geen licht door waardoor het altijd donker is in je slaapkamer. Vooral de verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding zijn erg praktisch, omdat je hierdoor ook geen licht langs de zijkant binnenkrijgt.

verduisterende rolgordijnen

Praktische raambekleding voor dakraam

Slaap je op de zolder en heb je daar een Velux dakraam? Maak dan kennis met de speciale rolgordijnen voor dakramen die verduisterend en hitte- en vochtbestendig zijn. Rolgordijnen voor een Velux dakraam worden op het raam bevestigd met zijgeleiding waardoor er geen licht binnenkomt langs de zijkanten. Wil je dat er toch een beetje licht binnenkomt, kun je het rolgordijn wat omhoog schuiven of het dakraam openzetten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline