Is een kookeiland wat voor jou? 0

kookeiland

Een kookeiland is de ultieme droom voor veel kookliefhebbers. Zeeën van ruimte, tal van verschillende mogelijkheden en bovenal een gezellige uitstraling. Een kookeiland maakt jouw keuken helemaal af. Het is dan ook niet vreemd dat we het kookeiland steeds meer terug zien in de Nederlandse woningen. Maar is deze wel echt voor iedereen geschikt? Kan je bijvoorbeeld ook voor een kookeiland kiezen als je slechts over een kleine keuken beschikt? Is deze geschikt als bar voor een klein gezin of kies je toch liever voor de eetkamertafels van debommelmeubelen.nl? Hoe kies je de juiste keukenopstelling voor jouw keuken als een kookeiland gewenst is? In dit artikel leggen we uit wanneer een kookeiland geschikt is en hoe je deze binnen jouw keuken kan verwerken.

Kleine ruimte en een kookeiland

Als keukenprins(es) wil je misschien niets liever dan een echt kookeiland in jouw keuken verwerken. Maar is dit ook wel mogelijk? Als de oppervlakte eigenlijk te klein is, adviseren wij bijna nooit om een kookeiland aan te schaffen. Als je deze in een te kleine ruimte zou plaatsen, verdwijnt de ‘ademruimte’ om het eiland. Je moet hier immers gewoon om heen kunnen lopen, anders zal deze enkel in de weg staan en bovendien ook zijn functie niet meer kunnen uitvoeren.

Een kookeiland komt eigenlijk vooral tot zijn recht als deze in een open keuken wordt geplaatst. Ook een keuken met een grote oppervlakte is geschikt.

Hoe gebruik je een kookeiland?

Een kookeiland kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Je kunt deze gebruiken als extra werkruimte, maar ook als bar. Door enkele barkrukken bij het kookeiland te zetten, kan je hier een uitnodigend plekje van te maken. Zo uitnodigend dat, bij kleine huishoudens, het zelfs mogelijk is om deze bar als eettafel te gebruiken.

Natuurlijk kan een kookeiland ook gebruikt worden om op te koken. Deze trend zien we steeds vaker. Hoe fijn is het om in een open keuken van het kookeiland gebruik te maken? Terwijl je staat te koken hou je het overzicht in de woonkamer. Ideaal in een gezin met kinderen! Stiekem ook wel heel gezellig natuurlijk. Maar hoe zit het eigenlijk met de afzuigkap als je het kookeiland gebruikt om op te koken?

Een afzuigkap kan op meerdere manieren in de keuken verwerkt worden. Soms komt deze gewoon vrij boven het kookeiland te hangen, maar als je dit minder mooi vindt, kan het ook op een andere manier. Zo is er een nieuwe trend in ontwikkeling waarbij de afzuiging in het werkblad van het kookeiland wordt verwerkt. Hierdoor worden geurtjes en rook eenvoudig afgevoerd, zonder dat dit te veel opvalt in de woning. Het resultaat? Een strak en modern kookeiland!

Hoe gebruik je een kookeiland

Ideaal als je met meerdere mensen in de keuken staat

In grote gezinnen zien we vaak dat heel veel mensen tegelijkertijd in de keuken staan. In traditionele keukens zorgt dit vaak voor ruimtegebrek. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Een kookeiland is hierdoor uitermate geschikt, omdat je over vier verschillende zijdes beschikt om aan te werken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline