Is een waterbed het perfecte bed voor jou? 0

waterbed

Aangezien we gemiddeld 1/3e van ons leven in de slaapkamer doorbrengen, is een goed bed een must. Ben je nog steeds op zoek naar het perfecte bed? Heb je dan al weleens aan een waterbed gedacht? In de loop der jaren is het imago van het waterbed continu verbeterd: van een ziekenbed tot een luxe en comfortabel waterbed. En sinds ze tegenwoordig ook te combineren zijn met ledikanten, wordt het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd! Uitvogelen of een waterbed het perfecte bed voor jou is, lees dan hieronder de voor- en nadelen.

DE VOORDELEN

Een prettige en comfortabele temperatuur

Eén van de grootste voordelen van een waterbed is dat deze altijd voorzien zijn van een warmte-element. Dit warmte-element zorgt ervoor dat het water altijd de voor jou beste temperatuur heeft, waardoor je lekker kunt slapen.

Volledige ondersteuning van je lichaam

Waar een standaard matras je weleens ondersteuning kan bieden op de verkeerde punten van je lichaam, met bijvoorbeeld rugklachten als gevolg, vormt een waterbed zich volledig naar jouw lichaam. Hierdoor wordt je lichaam op de meest complete manier ondersteund. Dit betekent anderzijds ook dat een waterbed veel flexibeler is dan een gewoon bed. Wil je meer stabiliteit creëren? Dan kan een tijk de uitkomst bieden.

Een hygiënische manier van slapen

Waar een standaard matras the place to be is voor complete kolonies huisstofmijt, is een waterbed dit totaal niet. In een normaal matras zijn er flinke aantallen huidschilfers en ander organisch materiaal aanwezig: het ideale kweekgebied voor parasieten, schimmels en bacteriën. Met een waterbed voorkom je dit soort problemen, aangezien een watermatras ondoordringbaar is voor vuil en de aanwezige huidschilfers kunnen met een vinylreiniger verwijderd worden. Een waterbed is dus een echte hygiënische manier van slapen.

Stel je eigen waterbed samen

Bij het kiezen van het juiste waterbed komt heel wat kijken, zowel op het gebied van stijl als de verschillende functionaliteiten. Speciaal hiervoor heeft Silvano Waterbedden een configurator in het leven geroepen. Met deze configurator kun je zelf je eigen waterbed samenstellen. Vanaf het onderstel tot de hoogte en de kleur: je hebt het allemaal in eigen hand.

DE NADELEN

Watergolven

Eén van de bekendste nadelen van een watermatras zijn de zogenoemde watergolven. Wanneer je partner beweegt, deze vroeger opstaat of later naar bed gaat, voel je watergolven.

Hoog energieverbruik

Voordat je kiest voor een waterbed, is het belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel een waterbed aan energie verbruikt. Dit ligt per jaar tussen de 200 à 1000 kWh, afhankelijk van de door jou gekozen opties. Reken daar de onderhoudskosten van 20 euro nog eens bij en je hebt een reëel bedrag. En dit is dan nog exclusief de aankoopprijs van het bed zelf.

Zwaar

Je kunt jezelf voorstellen dat een watermatras erg zwaar is, aangezien deze gevuld is met water. Houd er dan ook rekening mee dat je een waterbed, wanneer deze gevuld is met water, niet meer kunt verplaatsen.

Wat voor bed je ook koopt: het is belangrijk om hier goed over na te denken. En meestal wordt de mogelijkheid tot proefslapen wel aangeboden. Grijp die kans en test je bed optimaal uit, voor het maken van de juiste keuze.

Bron: Nettobed.nl

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline