Je huis beter isoleren 0

Je huis beter isoleren

Als je denkt aan het isoleren van je huis dan denk je uiteraard aan de muren, eventuele kruipruimte, tochtstrip bij je ramen, dubbelglas en ga zo nog maar even door. Er zijn tegenwoordig talloze manieren om je huis te isoleren. Heb jij misschien ook een zolder met een vlizotrap erin? Heb je er wel eens aan gedacht hoeveel warmte daardoor naar de zolder gaat terwijl het daar niet warm hoeft te zijn? Tijd om daar ook eens naar te kijken bij het isoleren van je huis.

Wat is een vlizotrap eigenlijk?

Tegenwoordig hebben veel moderne huizen en vaste trap naar zolder. Dat was vroeger wel anders, toen werd de zolder enkel gebruikt als berging. De huizen waren kleiner en er was simpelweg geen plek voor een vaste trap. Een vlizotrap is een trap die je kunt inklappen en via een gat in het plafond kunt wegwerken. Zo heb je geen last van de trap als je hem niet hoeft te gebruiken. Een top oplossing voor als je de zolder enkel als berging gebruikt.

Vlizotrap isolatie

De ladder van een vlizotrap zit vast op een luik. Dit dicht het plafond af. Vroeger was dit luik enkel gemaakt van hout, maar tegenwoordig zit er tussen het hout een isolatielaag. Soms zit er ook nog een strip rondom het luik. Zie dit als een soort van tochtstrip, waardoor er nog minder lucht door het luik verdwijnt.

Goede isolatiewaarde

Dat een vlizotrap geïsoleerd moet worden is duidelijk, maar waar moet je dan op letten bij het kopen? De isolatiewaarde van een vlizotrap wordt uitgedrukt in een U-waarde. Deze waarde wordt gemeten in W/m2K. Dit staat voor de warmte die per vierkant meter wordt doorgelaten. Je begrijpt het misschien al, hoe lager de waarde hoe beter de isolatie. De waarde 1,2 W/m2K is hierbij de neutraal waarde. Onder de 1,2 W/m2K is dus een goede isolatie waarde. Als je kijk naar brandvertragende vlizotrappen, hebben zij een van de beste isolatiewaardes.

Waar koop je een vlizotrap met goede isolatie?

Enkele bouwmarkten zullen vlizotrappen verkopen, maar de meeste vlizotrappen vind je online. Bijvoorbeeld bij Houtcompleet.nl. Zij hebben een ruim assortiment vlizotrappen in verschillende maten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline