Je huis herinrichten; wat heb je nodig 0

Je huis herinrichten; wat heb je nodig

Een huis is een plek waar jij je fijn moet voelen. Dit is eigenlijk de enige eis die je zou moeten hebben en daarom moet je je plan hier ook op afstemmen. Het is van belang dat je vanaf het begin af aan met deze instelling aan de slag gaat. Dat is best lastig, dat snappen we heel goed. Als je je huis dan opnieuw wil gaan inrichten, dan komt daar best wat bij kijken. Je moet aan veel denken en dit kan ervoor zorgen dat je veel dingen over het hoofd gaat zien. Niet de bedoeling, dat begrijp jij ook wel. Maar wat is dan wel de bedoeling? Daar gaan we je graag een handje bij helpen in deze blog. We vertellen je met alle liefde waar je aan moet denken als je je huis opnieuw gaat inrichten en doen dit aan de hand van hele concrete stappen. Verwacht echter niet dat we alles voor je gaan voorkauwen, want een interieur moet persoonlijk en uniek zijn. 

Functionaliteit

Allereerst willen we dat je gaat kijken naar de functionaliteit van je huis en de nieuwe mogelijke inrichting. Een huis moet fijn voelen, maar het moet bovenal ook functioneel zijn. Je hebt niets aan een huis met een geweldige inrichting, maar zonder bed en bank. Je moet er in kunnen leven, dat is de essentie van onze boodschap. Probeer je daarom goed te bedenken wat jij, en je eventuele huisgenoten, nodig hebt/nodig hebben om normaal te kunnen leven. Wat is onmisbaar voor je huis? Tuurlijk, een keuken en dergelijke kun je zelf ook wel aan denken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat je misschien thuis wil kunnen werken of studeren en dat je hiervoor kantoorspullen voor nodig hebt. Noteer op je lijstje Havic en kantoormeubelen en dan weet je wel genoeg. Het gaat er vooral om dat je in je huis hebt wat je nodig hebt. 

Kleur

Daarnaast gaan we even aan de slag met kleur. Kleur is ontzettend belangrijk voor het gevoel in huis, voor de sfeer. Het is dus zeer belangrijk dat de kleuren allemaal in orde zijn. Welke kleuren voelen voor jou levendig aan? Welke kleuren geven je rust? Stem dit af op de kamers waar je bepaalde activiteiten verricht. Zo wil je bijvoorbeeld iets in de werkkamer wat je niet afleid maar wel energie geeft en in de slaapkamer iets dat je rust geeft. Dit gaat overigens niet alleen over de kleur van de muren, maar over de ‘leidende’ kleur in de ruimte. Welke kleur moet het meeste aanwezig zijn? Probeer dit te verwerken in het plan van de desbetreffende kamer, maar maak het niet een uniform geheel. 

Accessoires

Weet je nog dat we in de inleiding zeiden dat we niet alles gingen voorkauwen en dat je huis ook vooral persoonlijk moet zijn? Dit komt hier mooi van pas, met accessoires maak je namelijk je huis écht pas persoonlijk. Kies dingen uit die bij je passen en laat je persoonlijkheid doorschemeren in de inrichting.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline