Kantoor aan huis inrichten: tips om de werkefficiëntie in huis te verhogen 0

Kantoor aan je huis inrichten

Doordat steeds meer Nederlanders thuis werkzaam zijn, groeit ook de vraag naar een geschikte ruimte om hun werkzaamheden te verrichten. Iedere ondernemer zal beamen dat werken in de gewone woonruimte niet bevorderlijk is voor de werkefficiëntie. Terwijl je net je werkdag bent gestart, krijg je al de kriebels om even snel een stofzuiger door het huis te halen, de afwas te doen of je kinderen opnieuw te woord te staan. Door in een afgesloten ruimte in huis plaats te nemen, kan je de werkefficiëntie enorm verhogen en daarmee de omzet van je bedrijf verhogen. Maar hoe pak je het inrichten van deze kantoorruimte precies aan?

Schakel een professional in

Als je pas een eigen bedrijf bent gestart, weet je waarschijnlijk maar al te goed hoeveel tijd hieraan verloren gaat. De vindbaarheid van de website verhogen, de goede doelgroep bereiken en meer leads generen is iets waar veel tijd in gaat zitten. En dan ben je nog niet eens toegekomen aan de echte werkzaamheden die bij jouw vakgebied passen. Van uitspraken zoals ‘klik hier voor leadgeneratie’ tot ‘hoe richt ik mijn kantoor in?’ Je bent er continu druk mee. Om iets van die druk op je schouders te verwijderen, adviseren wij om voor de styling en de verbouwing van jouw kantoor een professional in te schakelen.

Het is onrealistisch om van jezelf te verwachten dat je ook dit nog tot jouw rekening neemt. Thuiswerken of een eigen onderneming starten is al zwaar genoeg. Daar kan je die taak eigenlijk niet óók nog bij nemen. Bespreek daarom jouw wensen met een professioneel klusbedrijf. Hierdoor verdwijnen een hoop van je zorgen en weet je zeker dat de kantoorruimte geheel naar eigen wens zal worden ingericht.

Slot op de deur

Werk je thuis binnen een druk gezin? Dan kan het verstandig zijn om voor een slot op de deur te kiezen. Als je naar een kantoor buitenshuis was vertrokken, hadden je kinderen ook geen toegang tot jou gehad. Door een slot op de deur te plaatsen, weet je zeker dat je niet onnodig gestoord wordt en zal het werktempo een stuk hoger liggen. Vind je een slot een te grote stap? Overweeg dan een ‘niet-storen’ bordje. Zo voorkom je ongenodigde gasten en blijft de ruimte verder gewoon open.

Slot op de deur

Een fijne werksfeer

Bij de meeste grote bedrijven is het allang bekend dat een goede werksfeer de werkefficiëntie enorm kan verhogen. Als het personeel zich fijn voelt op de werkvloer zullen zij ook beter en sneller werk afleveren. Omzet generen doe je zo. Dit geldt natuurlijk ook bij jou thuis. Investeer daarom zeker wat extra tijd en geld voor het bevorderen van de sfeer in jouw kantoor aan huis. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat het geheel niet té druk wordt, anders kan dit averechts gaan werken.

Het gebruik van planten, persoonlijke accessoires (niet te veel!) en warme kleuren kan de sfeer in de kantoorruimte direct verhogen. Hierdoor is het prettiger om hier te werken en kan je eventueel ook klanten aan huis ontvangen. Een kantoorruimte inrichten aan huis hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je maar weet waar je aan moet denken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline