Kantoortrends voor 2022 0

Kantoortrends voor 2022

Waar woontrends komen en gaan, geldt dit ook op kantoorgebied. De afgelopen tijd hebben veel mensen hun kantoorplek ingeruild voor een thuiswerkplek. Kato weet als geen ander hoe fijn is het voor de werknemers om terug te komen op een vernieuwde werkplek. Belangrijke aspecten die in 2022 naar voren komen, zijn onder andere hygiëne en duurzaamheid. Je leest hier de kantoortrends van 2022.

Hygiëne

De afgelopen jaren heeft in het teken gestaan van Covid-19. Het ziet er nog niet naar uit dat we hier in 2022 snel afscheid van gaan nemen. Daarom is het belangrijk om hier op een vernieuwde werkplek goed op in te spelen. Privacy en hygiëne zijn nu namelijk belangrijker dan ooit. Het aantal mensen in een vergaderruimte is verlaagd en mensen houden graag meer afstand. Met een veilig gevoel naar kantoor gaan is immers erg belangrijk. Creëer daarom voldoende ruimte, maar plaatst ook extra groen op de werkplekken. Planten dragen bij aan een gezonde werkomgeving én draagt bij aan de sfeer op kantoor. 

Groen, groener, groenst

Waar je net al las dat planten bijdragen aan een gezonde werkomgeving, is een groen kantoor ook erg belangrijk. Niet alleen met planten, maar ook op het gebied van duurzame keuzes. Duurzaam met je eigen organisatie omgaan, zorgt dat het personeel zich nog meer op het gemak voelt. Werkgeluk is in 2022 erg belangrijk, hier heb je als werkgever een groot aandeel in. Vervang wegwerp kopjes bijvoorbeeld voor mokken en glazen en kies tapijt dat gemaakt is van gerecycled materiaal. Vraag ook bij het personeel hoe zij denken dat het bedrijf een ecologische voetprint kan verkleinen, misschien zijn er wel handige en praktische tips waar je zelf nog niet bij had stilgestaan, maar die wel makkelijk te realiseren zijn. 

Verbinding 

Veel mensen hebben de afgelopen periodes verbinding heel erg gemist. Thuis werken ervaren veel mensen als eenzaam, maar misschien wel als productief. Lachen, kennisdelen en bijpraten is veel leuker op kantoor dan op een beeldscherm. Zorg dat hier ook de mogelijkheid voor is. Kantoor wordt op deze manier weer een plek om te inspireren én te ontmoeten. Dit realiseer je door gezamenlijke ruimtes en individuele ruimtes te creëren. Zo kan iedereen zelf kiezen om zich terug te trekken, of met andere collega’s te werken. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline