Keukens ontwerpen: een hobby of een serieuze baan? 0

keuken ontwerpen

Er is steeds meer vraag naar mensen die keukens kunnen ontwerpen naar eigen inzicht. Natuurlijk is hier een hoop kennis voor nodig over keukens, maar ook kunnen tekenen op schaal is vereist. Misschien doe jij dit al jaren als hobby voor je kennissenkring of heb je het zelfs al een keer gedaan tegen betaling. Een goede tekening, waarin alle wensen van de koper verwerkt zijn, is goud waard. Zeker bij keukens is het belangrijk dat dit door een vakman wordt gedaan. Het is immers niet zomaar een aankoop en je wilt er toch wel een geruime tijd plezier van hebben. Is het intekenen van plattegronden en het verwerken van apparatuur een enorme passie voor je? Ben je graag creatief bezig en zou je je passie graag naar een hoger plan tillen? Vraag jezelf dan eens af of je hier misschien niet gewoon je beroep van zou willen maken. Van je passie je beroep maken is maar voor weinig mensen echt weggelegd en jij kan misschien wel die mazzel hebben!

Waar moet je beginnen?

Je kan natuurlijk niet opeens van de een op andere dag een goedlopende zaak hebben. Dat moet groeien! Wel is het belangrijk dat je tijd gaat investeren in het werven van klanten. De eerste stap hiervoor is waarschijnlijk het bouwen of laten bouwen van een eigen website. Hier vertel je precies wat je diensten zijn, waarom het je passie is, wat je tarieven zijn en hoe mensen contact met je op kunnen nemen. Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk dat je website vindbaar is voor eventuele klanten. De meeste mensen die een bepaalde dienst of product zoeken, zullen hiervoor een zoekmachine inschakelen. Het is jouw taak om je website zo hoog mogelijk in de zoekmachine te krijgen. Soms is het nodig om te adverteren op Google Adwords. Hierbij adverteer je op specifieke zoektermen. Denk bijvoorbeeld aan de zoekterm: ‘Keuken ontwerpen in Breda’ als iemand deze zoekterm invult, zal jouw website bovenaan verschijnen. Je betaalt vervolgens per keer dat iemand klikt op jouw site. Klinkt allemaal heel makkelijk, maar is het niet. Als je de verkeerde zoektermen gebruikt, kan dit een zeer dure hobby worden. Enige expertise is dan ook echt wel nodig. Je kan hiervoor de hulp van een SEA-specialist inschakelen.

Online marketing

Jezelf onderscheiden van de rest

Om je bedrijf goed te laten lopen is het belangrijk dat je een manier vindt om jezelf te onderscheiden van andere ontwerpers. Misschien ben jij wel enorm goed in het grafisch tekenen van keukens! Doormiddel van 3D-effecten kan je een keuken meer laten leven voor de klant. Zo zien ze precies wat ze wel en niet willen en hoe het er dan ongeveer uit komt te zien. Het is vooral belangrijk om een eigen handelsmerk te creëren. Als mensen altijd goed door jou geholpen worden en net dat beetje extra service ontvangen, is de kans groot dat ze dit zullen rondbazuinen aan hun familie- en kennissenkring. Deze reclame kan jou ook weer nieuwe klanten opleveren. Wat kies jij? Maak jij van je passie om keukens te ontwerpen een serieuze baan?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline