De kleine kinderkamer ruimtelijk inrichten! 0

De kleine kinderkamer ruimtelijk inrichten!

Ben je van plan om de kamer van jouw zoon of dochter helemaal opnieuw in te richten? Dan is het goed om optimaal gebruik te maken van de ruimte, zeker als je wat kleinere kinderslaapkamer hebt. Wij hebben een aantal tips om de kleine kinderkamer groter te maken. Maar eerst kijken we naar een aantal veelgemaakte fouten die worden gemaakt bij het inrichten van een kinderslaapkamer.

Veel gemaakte fouten

Optimaal gebruik maken van de ruimte in de kinderkamer en een ruimer gevoel creëren is dus zeker mogelijk. Echter zijn er ook veel gemaakte fouten die er voor kunnen zorgen dat de kinderkamer kleiner oogt:

  • Een overvolle kinderkamer. Hierdoor blijft er weinig ruimte over voor jouw kindje om lekker te spelen in zijn of haar kamer.
  • Geen vrolijke kleuren. Veel mensen maken de fout door de muren wit te schilderen of wit te houden. Met kleur creëer je meer sfeer en kan je een ruimtelijk gevoel creëren.
  • Geen gebruik van multifunctionele meubelen Als je een wat kleinere ruimte hebt, dan is het niet verstandig om allemaal losse meubelen te kopen en overal neer te zetten. Multifunctionele meubelen komen dan van pas.

Hieronder zijn een aantal handige tips om deze veel voorkomende fouten te ontlopen!

Zorg voor het juiste meubilair

Als je een wat kleinere kinderkamer moet inrichten, dan is een van de grote vraagstukken natuurlijk ‘ welk meubilair is er nodig en waar komt dit te staan?’. Denk hierbij aan kast met veel opbergruimte of aan hoogslaper. Vooral een hoogslaper is een geweldig idee voor de kleine kinderkamer. Je kunt een hoogslaper namelijk combineren met een bureau of kast. Maar het is ook mogelijk om alleen een hoogslaper te kopen en de ruimte daaronder in te richten tot een leuke speelruimte.

Gebruik ruimtelijke en vrolijke kleuren

Een kinderkamer kan je natuurlijk helemaal wit laten. Maar dit geeft een saaie uitstraling en geeft niet echt een ruimtelijk gevoel. Het is een goede keuze om te kiezen voor een ruimtelijke en vrolijke kleur voor de wanden en het plafond. Combineer neutrale kleuren met andere felle kleuren voor een optimaal effect!

Een ander leuk idee is een mooi en kleurrijk kleed in de kinderkamer. De aandacht wordt dan gevestigd op het kleed en zijn mooie kleuren en de rest van de kamer valt dan minder op.

Opgeruimd staat netjes, letterlijk

Als de slaapkamer al aan de kleine kant is, dan wil je voorkomen dat de kamer vol ligt met rommel. Rommel verkleint namelijk niet alleen de effectieve ruimte, maar geeft ook een onrustig gevoel. Ruim samen met je zoontje of dochter de kamer op. Verzamel het speelgoed en stop deze in een leuke speelgoedkist. Zorg dat alle kleding in de wasmand beland of leg het netjes terug in kast. In het begin zal je hier waarschijnlijk bij moeten helpen, maar uiteindelijk wil je jouw kindje stimuleren om zijn of haar eigen kamer op te ruimen. En als je kindje dat uiteindelijk heeft geleerd, dan kan jij je mooi weer bezig houden met andere dingen in het huis!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline