Knus samen eten doe je het best aan een ronde of ovale tafel 0

ronde of ovale tafel

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je aan een ronde tafel altijd betere gesprekken hebt? Of waarom een ovale tafel ervoor zorgt dat iedere gast zich betrokken voelt bij de conversatie? We beginnen steeds meer te beseffen dat je nu eenmaal het gezelligste zit aan een tafel met ronde hoeken. En daar houden de voordelen niet op. Ronde tafels in het bijzonder lenen zich uitstekend voor kleinere woonkamers. Aan een ronde tafel kunnen namelijk meer mensen zitten dan aan een langwerpige of vierkante tafel van dezelfde oppervlakte.

Gezelligheid in huis

Vroeger, voor de komst van de televisie, was de eettafel het hart van de woonkamer. Dit was de plaats waar ouders een krantje lazen in de ochtend, heerlijk eten op tafel zette en in de avond aan gingen zitten om de dag door te spreken. Toen de televisie in ons leven kwam verplaatste dit sociale hart zich naar de bank. Toch is het gezellig de dag te beginnen met een goed ontbijt aan de eettafel, en ook met het avondeten op die plek af te sluiten. Zonder afleiding van de televisie heb je betere gesprekken met je huisgenoten. En een ronde of ovale eettafel zorgt ervoor dat het makkelijker is om iedereen aan tafel bij een gesprek te betrekken. Je hoeft namelijk niet langs elkaar heen te kijken, maar kunt van waar je zit vaak iedereen aan tafel direct aankijken. Juist dat maakt een ronde of ovale tafel zo gezellig.

Die andere woontrend: mangohout

Een ronde of ovale tafel is ook goed te combineren met die andere woontrend waar je de laatste tijd ongetwijfeld veel van hebt gehoord: mangohout. Mangohout is een duurzame houtsoort die bekend staat om de mooie vlammende tekening van de nerf. Die kleurschakeringen zorgen ervoor dat geen twee meubels van mangohout hetzelfde uiterlijk hebben. Prachtig wanneer je je woonkamer echt iets unieks wilt geven. De warme en natuurlijke uitstraling van het hout wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld tafelpoten van zwart staal, wat voor een stijlvol geheel zorgt.

Een veelzijdige houtsoort

Mangohout is veelzijdig, waardoor er van alles van kan worden gemaakt, dus ook prachtige ronde en ovale tafels. Aan een ronde tafel van mangohout eet je gezellig en in stijl. Je kunt je interieur ook aanvullen met een bijpassende salontafel of een mooie televisiekast. Daarmee kun je op elke plek in je woonkamer genieten van de sfeer die mangohout met zich meebrengt. Mangohout is niet alleen veelzijdig, maar kan ook goed tegen een stootje. Je hoeft een tafel van mangohout daardoor niet bijzonder veel te verzorgen. Gemorst eten of drinken kun je afnemen met een vochtige doek, en ook stof kun je op die manier verwijderen. Verliest de tafel zijn glans? Met een beetje bijenwas krijg je hem er zo weer bovenop. Denk er wel aan de was eerst te testen op een onopvallende plek; het kan namelijk zijn dat het hout hierdoor iets donkerder kleurt.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline