Koken in eigen tuin? Koop een buitenkeuken! 0

buitenkeuken kopen

In de Verenigde Staten zagen we deze hype al steeds groter worden: het creëren van een buitenkeuken in de tuin. Inmiddels is dit ook overgewaaid naar Nederland en dat vinden wij niet zo gek! Ook wij Nederlanders genieten steeds meer van het grillen en barbecueën in eigen tuin. Als de zon ook maar even door de wolken piept en de temperaturen in de dubbele cijfers stijgen, pakken mannen massaal hun kookgerei erbij. Koolsla en heel veel vlees en dan ben je klaar! Een nieuwe cultuur is begonnen. Wel eens toe aan een nieuwe barbecue of waag je je aan een buitenkeuken? Kijk dan op barbecueshop.nl voor alle benodigdheden voor een geweldig eetfestijn.

buitenkeuken

Waarom een buitenkeuken?

Hoewel het kwik nog niet boven de 15 graden is geweest, is het toch het perfecte moment om na te gaan denken over een buitenkeuken. Je wilt deze immers geplaatst hebben voordat de warme dagen eraan komen. Een buitenkeuken lijkt al gauw niet voor iedereen geschikt. Niet iedereen heeft zoveel ruimte in de tuin. Toch kan je met een beetje creatief denken al heel ver komen. Haal bijvoorbeeld wat bloemen weg en plaats de keuken langs de schutting. Daarnaast hebben de buitenkeukens ook heel veel verschillende maten, hierdoor is er altijd wel eentje die past in jouw tuin.

Waarom een buitenkeuken?

Een buitenkeuken geeft verschillende voordelen, maar de voornaamste daarvan is natuurlijk het ultieme kampeergevoel creëren in eigen tuin. Samen met familie en vrienden een drankje nuttigen en ondertussen genieten van een lap vlees. Het vakantiegevoel creëer jij dit jaar gewoon in eigen tuin. Wij hebben nog meer voordelen voor jou op een rijtje gezet.

  • Een buitenkeuken biedt heel veel extra mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een pizzaoven of een grote grill. Natuurlijk is een grote barbecue ook nooit mis.
  • Je maakt van de tuin een verlengstuk van het huis. Door de keuken en de tuin in dezelfde stijl door te voeren als in je woning zelf, creëer je een ruimtelijker gevoel.
  • Als je kiest voor een losse keuken kan je hem gemakkelijker verplaatsen en neemt het veel minder ruimte in beslag. Dit terwijl je wel alle voordelen van een buitenkeuken hebt.

tips buitenkeuken

Tips bij het plaatsen van een buitenkeuken

Het is vaak lastig om de juiste plek te vinden voor de buitenkeuken. Als je kijkt naar praktische overwegingen is het handiger om een buitenkeuken dichtbij je woning te plaatsen. Zo kan je makkelijker gebruik maken van de waterleidingen en elektra. Daarnaast is het belangrijk om enige beschutting te maken voor je buitenkeuken. Je wilt immers niet dat de apparaten worden geteisterd door de wisselvallige weeromstandigheden in ons koude kikkerlandje. Wil je echt dat luxe gevoel in je tuin brengen? Ga dan aan de slag met een houten overkapping voor wat extra sfeer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline