Lekker creatief met steigerbuis: inspiratie voor in huis 0

Lekker creatief met steigerbuis: inspiratie voor in huis

Het is heerlijk om met eigen handen meubels en andere handige voorwerpen voor in huis te maken. Wanneer je een beetje creatief aangelegd bent, kan je hier zeker je voordeel mee doen. Het bespaart niet alleen geld om zelf dingen voor in huis te maken, maar het is ook nog eens heel leuk om te doen. Heb je nog wat tijd over en wil je graag eens de handen uit de mouwen steken? En ben je dolgraag creatief bezig? Ga dan eens aan de slag met steigerbuis. Steigerbuis behoort tot één van de meest populaire materialen gebruikt door doe-het-zelvers én met goede reden!

Maar hoe verwerk je dit veelzijdige materiaal in jouw woning? Welke leuke interessante dingen kun je hier allemaal mee doen? In dit artikel geven we je de nodige inspiratie om eens lekker aan de slag te gaan en misschien wel juist die dingen te maken, die in huis nog ontbraken.

Stellingkast

Een fantastische ruimte om al jouw spullen in op te bergen. Fijn om een goede voorraad van houdbare producten aan te leggen of alle benodigdheden voor auto’s en fietsen te stallen. Helaas is dit vaak niet meer dan een lege garage, schuur of opbergplek onder de trap. Je kunt echter al deze spullen niet zomaar in deze ruimte gooien. Toch is dit wel herkenbaar voor veel mensen. Uiteindelijk wordt deze handige opbergplek zo’n grote rommelplek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het verstandig om een stellingkast te kopen of in dit geval gewoon zelf te maken.

Veel heb je niet nodig. Je kunt enkele goedkope wandplanken op de kop tikken en het geheel met behulp van steigerbuis en koppelingen in elkaar zetten. Laat je creativiteit de vrije loop en stel zelf jouw eigen kast samen op basis van je persoonlijke wensen. De kast hoeft zo echt niet veel te kosten en het maakt ook eigenlijk niet uit of het project er heel mooi uitziet of niet. Het gaat vooral om functionaliteit. Daarom is dit een prima keuze voor mensen die voor de allereerste keer aan de slag gaan met steigerbuis. Zo kan je een beetje experimenteren met het materiaal zonder dat dit direct grote consequenties heeft.

Op zoek naar een extra stoere uitstraling voor jouw stellingkast? Kies dan voor steigerbuis zwart voor een industriële touch!

Kapstok

Altijd ruimte tekort wanneer er mensen op visite zijn en hun jassen op willen hangen? Ga dan zelf aan de slag om een geheel nieuwe, grotere kapstok te maken. Dit is relatief eenvoudig met behulp van steigerbuis. Het ziet er ook nog eens bijzonder stoer uit. Geheel passend bij de huidige industriële, moderne en bovenal strakke interieurtrend. Het maakt bovendien niet uit als de kapstok een beetje robuust oogt. Dit is juist kenmerkend voor de huidige interieurstijlen. Het is ook nog eens heel gemakkelijk om een kapstok met steigerbuis te maken. Iedereen kan het.

Bevestig de steigerbuis aan de muur en voeg hier wat haakjes aan toe. Aan die haken kunnen vervolgens jassen en tassen worden gehangen. Zo makkelijk is! Je kunt meerdere koppelingen maken wanneer je extra veel jassen wilt ophangen. Bijvoorbeeld wanneer je een groot gezin hebt of wanneer er vaak mensen over de vloer zijn. Een goedkope, leuke en bovenal sfeervolle toevoeging aan jouw hal.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline