Maak je huis slim met handige apparaten 0

Al bij drie op de tien huishoudens in Nederland zijn slimme apparaten te vinden. Dit zijn apparaten die je leven vereenvoudigen, doordat ze je op allerlei manieren werk uit handen nemen. Zo kun je ze meestal besturen vanuit je luie stoel en kunnen ze je helpen herinneren aan dingen die je soms wel eens vergeet. Logisch dus dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Raak jij ook al nieuwsgierig naar hoe je een huis slimmer kunt maken? Wij zetten de handigste apparaten voor je op een rij.

Slimme lampen

Als je ‘s avonds net lekker op de bank zit heb je vaak geen zin meer om op te staan. Maar als het eenmaal donker wordt zul je wel moeten, om de lampen aan te doen. Met een smart lamp is dit probleem verleden tijd. Dit soort lampen kun je besturen via een app op je telefoon of tablet terwijl je zelf lekker op de bank blijft zitten. Je bepaalt met een paar klikken de lichtkleur, stelt een lichtschema in, dimt de lampen of zet ze aan en uit. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je nooit meer thuiskomt in een donker huis en als je een keer vergeten bent om de lampen uit te doen doe je dat gewoon op afstand. Deze slimme led verlichting brengt dus allerlei voordelen met zich mee. Een smart lamp is geschikt voor iedereen die lekker flexibel wil blijven en niet te veel wil nadenken over zijn verlichting.

slimme lamp

Slimme huishoudelijke apparaten

Het huishouden is niet altijd het leukste om te doen. Hoe fijn is het dan dat er apparaten zijn die je hiermee kunnen helpen? Door een groot deel van het huishouden te automatiseren weet je zeker dat het huis altijd netjes is. Zo maakt een robotstofzuiger dagelijks de hele vloer schoon, terwijl hij er ook zelf voor zorgt dat hij opgeladen wordt voor de volgende dag. De slimme plantenbak geeft je een seintje dat de planten weer water nodig hebben, zodat je daar zelf niet meer aan hoeft te denken. Door de slimme wasmachine word je op de hoogte gebracht wanneer de was klaar is. En als je in de supermarkt staat kun je via je telefoon in je slimme koelkast kijken om te zien of er nog iets gehaald moet worden voor het avondeten. Zo wordt zelfs het huishouden doen kinderspel.

slimme koelkast

Slimme beveiliging

Slimme apparaten zorgen niet alleen voor gemak, maar ook voor veiligheid. Zo kun je slimme camera’s of deurbellen ophangen die ervoor zorgen dat je met een app altijd kunt zien wie er voor de deur staat. Met bewegingssensoren en beveiligingscamera’s loopt er nooit meer iemand ongewenst in de achtertuin. Ook de smart lamp kan voor een extra veilig gevoel zorgen. Een overduidelijk, onbewoond huis is namelijk een uitnodiging voor inbrekers. De slimme verlichting kan daarom ook worden aangezet als er niemand thuis is, bijvoorbeeld vanaf een vakantieadres. Zo lijkt het net alsof iemand gewoon de lampen aandoet. Heb je ook nog eens slimme gordijnen? Als deze ’s avonds sluiten hebben inbrekers geen idee dat er niemand thuis is.

Slimme beveiliging

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline